Lord of the Rings -sarjan näyttelijöille palkattiin terapeutti

Kovaa painetta.

29.5.2023 07:00

Amazon Primen massiivinen sarja Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset on luonut suuret paineet tekijöilleen. Tv-sarjojen historian kalleimmaksi tuotannoksi kohonnutta fantasiasarjaa ei otettu vastaan pelkästään positiivisin sanoin, sillä jo sen ennakkomateriaali sai tylyä kritiikkiä.

Osa Tolkien-faneista oli sitä mieltä, että sarjan tekijät pyrkivät olemaan liian vapaamielisiä alkuperäismateriaalin suhteen. Toisin kuin esim. Peter Jacksonin Taru sormusten herrasta -elokuvissa, tässä sarjassa on nähty jo niin tummaihoisen näyttelijän tulkitsema haltija kuin kääpiökin. Ratkaisua pidettiin ns. liian wokena.

Puerto Ricosta lähtöisin oleva Ismael Cruz Córdova kertoo tuotannon palkanneen tiimiinsä terapeutin, kun rasistiset puheet alkoivat kiiriä sen korviin. Terapeutin palveluksia tarjottiin sekä kuvausten aikana että niiden jälkeen siltä varalta, jos joku näyttelijöistä alkaisi ahdistua yleisön reaktiosta liiaksi.

Rasistisia ulostuloja on nähty ennenkin – myös esim. Disneyn Obi-Wan-sarjan Moses Ingram sai osakseen haukkuja ja hänen kollegansa Kelly Marie Tran sulki some-tilinsä kohtaamansa kiusanteon vuoksi. Mahtisormusten toisella kaudella Arondirin roolissa jatkavan Córdovan mukaan hän itse ei kuitenkaan ole kääntynyt terapeutin puoleen:

– Minusta oli kuitenkin hyvä nähdä hänen olevan paikalla, vaikkemme puhuneet.

 

Lähteet: Variety, NBC News, CNN

Lisää luettavaa