Lumiukko-ohjaaja vastaa elokuvan saamaan kritiikkiin

Mikä meni pieleen?

Fanit odottivat innolla Jo Nesbøn menestyskirjaan perustuvaa Lumiukko-elokuvaa, mutta monet kokivat valitettavasti pettymyksen. Michael Fassbenderin tähdittämä Lumiukko jätti niin useimmat kriitikot kuin katsojatkin kylmiksi ja on oletettavaa, ettei suunniteltua jatkoa ole tiedossa. Trailerit saivat elokuvan näyttämään jännittävältä murhatutkimukselta, mutta lopputulos ei meinaa pysyä kasassa ja yrittää keskittyä liikaa kaikkeen, kadottaen punaisen lankansa. Monet ovat myös harmitelleet, että elokuvan juoni poikkeaa liikaa kirjasta.

Nyt Lumiukon ohjaaja Tomas Alfredson on kertonut tiedostavansa elokuvan tason ja yritti antaa selitystä asialle.

– Kuvausaikamme Norjassa oli ihan liian lyhyt. Emme saaneet koko tarinaa kuvattua ja kun aloitimme leikkaamisen, huomasimme, että leffasta puuttui paljon. Vähän niin kuin palapeliä tehdessä, kun muutama pala puuttuu, etkä voi nähdä kokonaista kuvaa, Alfredson valitteli. Hän myös sanoi, ettei valmisteluunkaan ehditty käyttää tarpeeksi aikaa.

Lumiukkoa varten järjestettiin uusintakuvauksia vielä tänä keväänä, mutta nekään eivät saaneet kaikkia aukkoja paikkailtua. Jatko-osan mahdollisuus selviää, kun nähdään, onko se kaupallisesti hitti vai huti. Tähän mennessä noin 35 miljoonaa dollaria maksanut elokuva on tuottanut vain 8 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti, joten jälkimmäinen vaihtoehto näyttäisi toteutuvan.

Episodin arvostelussa Lumiukko sai kolme tähteä.

Lähde: Screenrant

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut