Maailman coolein Samuel L. Jackson omistaa oikeudet sanaan motherfucker

13.4.2012 18:00

Juhlistakaamme tänään ilmestyneen tuliterän Episodin kansikuvasankaria! Luvassa eeppistä videomateriaalia, joten käyhän toki peremmälle.

Teksti: Jari Setälä

Samuel L. Jackson on mies, joka on tehnyt muuten niin rumasta motherfucker-kirosanasta elokuvissaan silkkaa taidetta. Tuskin kukaan valkokankaan suunsoittaja hallitsee kyseisen sanan ympärille rakennettua verbaaliakrobatiaa niin hyvin kuin herra Jackson.

Oli roolihahmona kyseessä sitten uudempien Star Wars -leffojen Mace Windu, uusiotulkinta blacksploitaatio-klassikosta Shaft tai Pulp Fictionin Jules Winnfield, Sam Jackson on pirun viileä kolli. Jolla on Kangol-lätsä.

Avengers-leffan
Nick Furyna paistattelevasta Jacksonista tekee entistäkin viileämmän se, että mies ei ota itseään turhan vakavasti, vaan tekee myöskin rooleja käsittämättömän surkeissa leffoissa rehellisesti pelkästään rahan takia.

Mutta ei tavallinen kuolevainen voi tehdä pelkillä tyhjillä sanoillaan tarpeeksi kunniaa herra Jacksonille, joten laitetaan samantien Youtube-maratoni tekemään se meidän puolestamme.

Vain kaikki olennainen mukaan” -tyylinen tiivistelmä Pulp Fictionista, jossa mukaan on leikattu kaikki elokuvan kirosanat ja jätetty kaikki muu pois:

Sam Jackson omistaa Will Ferrellin ja Mark Wahlbergin:

Jacksonin parodioiminen on helposti jumalanpilkkaa, mutta tässä on tavoitettu ainakin mukiinmenevällä tavalla jotakin herra Jacksonin sielun syvimmästä:

Kokoelma Samin parhaita sitaatteja:

Ja kruununa pohjalla harmilliseen loppuun kulutettu, mutta silti ikoninen Snakes on a Plane -sitaatti:

Lisää luettavaa