Maailman menestynein elokuva lisättiin HBO Maxiin – leffasta loukkaantuneille piti lisätä alkuun selittävä teksti

IMDb-arvosana on 8,1.

Klassikkoelokuva Tuulen viemää (1939) on nyt HBO Maxissa. Elokuva löytyy palvelusta vain alkuperäisellä nimellä Gone With The Wind.

HBO joutui poistamaan Tuulen viemään palvelustaan kesällä 2020, koska sen sisältö aiheutti kritiikkiä. Ainakin orjuuden kuvaus oli yksi elokuvan ongelmakohdista joillekin katsojille.

HBO Max lisäsi kritiikin jälkeen leffan alkuun elokuvataiteen professori Jacqueline Stewartin johdannon. Hän kertoo elokuvan historiallisesta kontekstista ja siitä, että paremman tulevaisuuden luomiseksi täytyy ymmärtää historiaa.

Tuulen viemää on inflaatio huomioiden edelleen maailman eniten lipputuloja kerännyt elokuva. Siinä näyttelee muun muassa Vivien Leigh, Clark Gable ja orjaa esittävä Hattie McDaniel, joka voitti elokuvasta naissivuosan Oscar-palkinnon. McDaniel ei kuitenkaan saanut istua gaalassa kollegoidensa vieressä. Alla traileri.

Lue myös: Nyt HBO Maxissa: Ehkä paras Keanu Reevesin roolisuoritus – laski palkkaansa, jotta mukaan saatiin legendaarinen elokuvatähti – Episodi.fi

YouTube video

Lähde: Cnet

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut