Maailman viimeisen miehen sarjakuvaseikkailut filmatisoidaan

Y: The Last Man -sarjakuvien Yorick on maailman viimeinen mies mystisen taudin teilattua kaikki muut nisäkäsurokset, niin ihmiset kuin eläimet. Nyt Yorickin seikkailut naisten hallitsemassa maailmassa ovat siirtymässä valkokankaalle.

Aikuisviihteeltä kuulostavasta lähtökohdasta huolimatta Yorick ei rakenna suurta haaremia, vaan yrittää mieluummin selvittää, miksi Yorickia ja hänen lemmikkiapinaansa lukuun ottamatta kaikki muut Y-kromosomin edustajat kokivat äkkikuoleman.

Y: The Last Manin käsikirjoittajiksi ovat vahvimmin ehdolla Matthew Federman ja Stephen Scaia, jotka käyvät parhaillaan viimeisiä neuvotteluja ennen projektin alkua. Aiemmin sarjakuvasta teki kässärin Carl Ellsworth, mutta kyseinen tuotanto kaatui ennen kuin ehti kunnolla käynnistyäkään. Uuden kaksikon on tarkoitus aloittaa kässäröinti kokonaan alusta.

Aiemman filmatisointiyrityksen ohjaajaksi oli kiinnitetty D.J. Caruso (I Am Number Four), mutta hänen mahdollisesta paluustaan ei ole vielä tietoa.

Federman ja Scaia ovat aiemmin kirjoittaneet ja tuottaneet muun muassa tv-sarjoja Tulilinjalla ja Jericho.

Alkuperäisen sarjakuvan loivat Brian K. Vaughan ja Pia Guerra. Vaughanin muita tunnettuja sarjakuvia ovat Ex Machina, Pride of Baghdad ja Runaways. Vaughan on kirjoittanut myös muutaman jakson verran Lost-tv-sarjaa.

Elokuvaa kannattaa odotella aikaisintaan vuoden lopulla.

Lähde: The Hollywood Reporter