Mafiosoa esittänyt näyttelijä vaatii Simpsonien tekijöiltä miljoonakorvauksia

27.10.2014 14:52

Frank Sivero on parhaiten tunnettu gangstereiden rooleista elokuvissa Kummisetä II (1974) ja Mafiaveljet (1990). Nyt hän on haastamassa Fox Television Studion 250 miljoonan dollarin korvauksiin sillä uskoo, että animaatiosarja Simpsoneiden mafiahahmo Louie loukkaa hänen koskemattomuuttaan. Näyttelijä väittää, että täsmentämättömät Simpsonien kirjoittajat olisivat perustaneet Louie-hahmon Siveron esittämään Frankie Carbonen roolihahmoon elokuvassa Mafiaveljet.

Siveron mukaan Simpsonien kirjoittajat asuivat hänen naapurissaan vuonna 1989. Sivero oli silloin kehittelemässä roolihahmoaan Mafiaveljet-elokuvaan ja kirjoittajat tiesivät sen. Oikeusjutun mukaan Sivero perusti Frankie Carbonen hahmon omaan persoonaansa ja Simpsoneiden Louien ulkoasu ja manerismit herättävät vahvat mielikuvat henkilönäyttelijä Frank Siverosta. Louie esiintyi sarjassa ensimmäisen kerran 3. kauden jaksossa ”Bart the Murderer”, joka alun perin esitettiin 10. lokakuuta 1991.

Sivero väittää, että hahmon samankaltaisuus rikkoo Kalifornian osavaltion lakeja vastaan. Näyttelijä hakee 50 miljoonaa samankaltaisuuden aiheuttamista vahingoista, 100 miljoonaa sopimattomasta häiriöstä, 50 miljoonaa hänen luottamuksellisen ideansa viemisestä ja vielä 50 miljoonaa idealle aiheutuvista vahingoista ja lisäksi oikeuskuluista syntyvät kulut.

Kuvassa oikealla Frank Sivero elokuvassa Kyttä ja puolikas (1993).

Lähde: Rolling Stone

(Episodi/RK)

 

 

 

Lisää luettavaa