Mahtavaa ammattitaitoa! Onko tässä 10 parasta elokuvien improvisoitua kohtausta? (lista ja video)

Voipi hyvinkin olla.

CineFix keräsi yhteen mielestään parhaimpia elokuvamaailman improvisointeja. Mukana on muun muassa Ilmestyskirja. Nyt, Iron Man ja Mafiaveljet.

Alla lista ja video.

Morsiusneidot (2011) Iso osa elokuvasta on taitavien komedianäyttelijöiden improvisointia.

Ilmestyskirja. Nyt (1979) Marlon Brandon rooli on pitkälti improvisointia. Brando ei nimittäin viitsinyt juurikaan panostaa elokuvaan etukäteen – ohjaajan kauhuksi. Tällä kertaa valmistautumattomuus kuitenkin toimi kuin miljoona volttia.

Iron Man (2008) Robert Downey Jr yllätti kaikki tällä paluuroolillaan. Suurin osa hänen repliikeistään ei ollut käsikirjoituksessa.

Jazzlaulaja (1927) Replikointi on improvisointia ja kyseessä on ensimmäisiä puhe-elokuvia ylipäätään.

Latvasta laho (1980) Bill Murrayn golfkentällä kertoma tarina Tuhkimosta on improvisoitu. Murray on muutenkin pitkän linjan improvisoija.

Mafiaveljet (1990) Joe Pescin pelottava ”miten niin hauska?” -kohtaus oli hauska, kuvauksissa keksitty sananvaihto Pescin ja ohjaaja Martin Scorsesen välillä.

The Breakfast Club (1985) Tärkeä kohtaus, jossa teinit lopulta saavuttavat yhteisymmärryksen oli improvisoitu. Se perustui pelkästään näyttelijöiden taustatietoihin hahmoista.

This is Spinal Tap (1984) ”Se menee kello yhteentoista.”

Kellopeliappelsiini (1971) Kohtaus, jossa jengi murtautuu pariskunnan kotiin ei tahtonut onnistua tyydyttävällä tavalla. Malcolm McDowell otti lopulta ohjat käsiinsä ja improvisoi kohtauksen läpi tanssien ja laulaen.

Kunniapaikan saa Robin Williams. Tähti on vilautellut improvisointitaitojaan läpi uransa Hyvää huomenta, Vietnam -elokuvasta Night at the Museum – yö museossa -leffaan. Williams oli improvisoinnin mestari.

Lähde: YouTube

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut