Mahtuuko koko ihmiskunta yhteen junaan? – Korealaisohjaaja sanoo kyllä

7.2.2013 20:33

Ja mahtuuhan se, jos nuppimäärä on ensin hieman laskenut. Vuosi on 2031 ja ihmiskunnan rippeet ovat ahtautuneet samaan junaan tulevassa Snowpiercer-elokuvassa.

Korealaisohjaaja Bong Joon-hon Snowpiercerissä ilman määränpäätä matkaava juna raivaa tietä jääkauden hallitsemassa maailmassa. Ihmiset ovat pakkaselta suojautuakseen pakkautuneet junaan, ja kuten arvata saattaa, ahdasta on.

Twitchin sivuilta löytyvä juliste antaa hyvää osviittaa siitä, mitä tuleman pitää. Likainen ja synkkämielinen ihmismassa kaipaa selvästi vettä, aurinkoa ja omaa elintilaa. Näinkään ahtaissa oloissa ei silti ole syytä unohtaa perinteistä luokkajakoa! Ja surkeimmissa oloissa junan perällä elävät ovatkin valmiita kapinaan.

Tarina perustuu ranskalaiseen Le Transperceneige -sarjakuvaan, jonka ohjaaja löysi The Host -elokuvansa (2006) esituotannon yhteydessä. The Hostin lisäksi Bong tunnetaan länsimaissa asti Memories of Murder -sarjamurhaajatrilleristään (2003).

Tämän vuoden puolella valmistuvassa Snowpiercerissä näyttelevät muun muassa Jamie Bell, Chris Evans, Ed Harris, John Hurt ja Tilda Swinton. Myös Hostissa ja Memories of Murderissa näytellyt Kang-ho Song on jälleen ohjaajan käytössä.

Kuvan juna elokuvasta Unstoppable – pysäyttämätön (2010).

Lähde: Twitch

(Episodi/JS)

Lisää luettavaa