Mannerheim-elokuvan lisäksi myös Batman, Halo ja Sieppari ruispellossa -elokuvat jäivät tekemättä – Katso lista 50:stä ikuisuusprojektista

15.10.2013 11:00

Miltä kuulostaisi elokuva Batmanin ensimmäisistä viittasankarivuosista, tieteistoimintapeli Halon filmatisointi District 9 -ohjaajan käsissä tai Sieppari ruispellossa -tarinan siirto valkokankaille Steven Spielbergin avulla?

Hyvältä tietysti, mutta erinäisistä syistä mahdottomalta. Batman: Year One, Halo, The Catcher In The Rye ja 47 muuta kesken jäänyttä elokuvatuotantoa löytyvät lyhyine taustoituksineen Total Filmin uudelta listalta. Joskus esteenä on ollut budjetti, toisinaan ohjaajan ja tuotantoyhtiön eriävät mielipiteet ja joskus kirjailija ei vain ole halunnut antaa tarinaansa muiden sorkittavaksi.

Limboon jääneistä projekteista kiinnostavia ovat myös muun muassa liian kalliiksi paisunut tieteiselokuva Dune, tunnettujen ohjaajien lyhärikoosteeksi suunniteltu Heavy Metal ja Robert Rodriguezin pyörittämä Barbarella-uusinta.

Toisaalta voi pohtia, olisiko Alien 3 ollut yhtään sen parempi alkuperäisillä suunnitelmilla ja olisiko Neill Blomkampin Elysium jäänyt kokonaan tekemättä, jos Halon tuotanto olisi edennyt.

(Episodi/JSV)

Lisää luettavaa