Mark Wahlberg haluaa pahoinpitelyn pois rikosrekisteristään

Näyttelijä Mark Wahlberg on pyytänyt Massachusettsin osavaltiota pyyhkimään rikosrekisteristään pahoinpitelyn, joka tapahtui vuonna 1988.

Wahlberg oli teon tapahtuma-aikana 16-vuotias. Pahoinpitelyn kohteena oli vietnamilainen Thanh Lam, jonka Wahlberg hakkasi kepillä. Tekonsa aikana hän huusi rasistisia kommentteja.

Pahoinpitelystä Wahlberg sai kahden vuoden tuomion, josta hän vietti 45 päivää vankilassa. Tämä kaikki tapahtui siis ennen kuin Mark Wahlbergista tuli kuuluisa räppäri Marky Mark ja myöhemmin suosittu näyttelijä.

”Olen syvästi pahoillani teoistani sinä iltana 8. huhtikuuta, kuten myös kaikista pysyvistä vammoista, joita saatoin aiheuttaa uhrille”, Wahlberg kirjoittaa anomuksessaan. Hän perustelee anomustaan sillä, että rikosrekisterimerkintä estää häntä laajentamasta ravintolabisnestään ja työskentelemästä läheisemmin virkavallan kanssa ongelmanuorten auttamisessa.

Massachusettsin kuvernööri Deval Patrick muutti vuoden alussa armahdusten myöntämisen vaatimustasoa. Armahdus voidaan myöntää, jos sen pyytäjä ei todennäköisesti syyllisty rikokseensa uudelleen ja on muilla teoillaan auttanut yhteisöään merkittävästi.

Wahlbergin anomus jakaa mielipiteitä. Paikallisten vietnamilaisten yhteisö ei sulata muutosta, koska se ei paranna Wahlbergin uhrin tilannetta. Jotkut bostonilaiset uskovat, että Wahlberg on Dorchesterin kaupunginosan eteen tekemänsä työn perusteella ansainnut armahduksen.

Wahlberg on yksi vähintään seitsemästäkymmenestä henkilöstä Massachusettsissa, jotka ovat pyytäneet merkintöjään poistettaviksi.

Lähde: Boston Globe

(Episodi/JA)

Aiheeseen liittyvät jutut