”Marvel taitaa pitää meitä kaikkia ihan idootteina” – näyttelijä kiivastui supersankarileffan roolituksesta

Star Trek -legenda George Takei on ottanut kantaa Marvelin Doctor Strange -roolituksen tiimoilta.

Doctor Strangen alun perin tiibetiläistä The Ancient One -hahmoa näyttelee tulevassa blockbuster-leffassa valkoihoinen Tilda Swinton. Tämä on odotetusti herättänyt närää monissa piireissä.

Myös Takei on ilmaissut pettymyksensä Marvelin valkopesuun, ja erityisesti käsikirjoittaja C. Robert Cargillin perusteluihin siitä, miten ratkaisuun päädyttiin. Cargill on sanonut Marvelin ajatelleen isoja Kiinan markkinoita, eikä studio halunnut aiheuttaa mitään poliittisia ongelmia tuomalla Tiibetiä esille elokuvassaan.

”Ymmärränkö nyt oikein? Kiinnititte valkoisen näyttelijättären, jotta ette tekisi hallaa myynnille… Aasiassa? Tämä peruuttelu on melkein yhtä kiusallista kuin itse roolituskin. Marvel taitaa pitää meitä kaikkia ihan idiootteina”, Takei kirjoittaa Facebookissa.

Takei sanoo Marvelin vastanneen Tiibet-ongelmaan vaihtamalla The Ancient Onen kotipaikan Nepalin Katmanduun.

”Siinä vaiheessa se olisi ollut Kiinan hallitukselle ihan sama, onko näyttelijä valkoinen vai aasialainen, koska kyseessä on jo eri maa. Joten tämä on vain harhautusta, ja on loukkaavaa, että he olettavat meidän uskovan selityksen. He kiinnittivät Tildan, koska uskovat valkoisen yleisön haluavan nähdä valkoisia naamoja. Yleisönkin pitäisi olla tietoinen siitä, miten tyhmiä ja pihalla kaikesta studio kuvittelee meidän olevan”, Takei täräyttää.

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut