Marvelia syytetään salaisten islamististen ja antisemitististen viestien piilottamisesta

Sarjakuvataiteilija puolusti tekojaan.

11.4.2017 05:35

Marvel herätti kohua poliittisten ja uskonnollisten viestien piilottamisesta sarjakuvalehteensä. Koko yhtiötä tuskin voi syyttää, sillä piiloviestien taustalla oli indonesialainen sarjakuvataiteilija Ardian Syaf.

Piiloviestejä oli ainakin ”X-Men Gold #1” -numerossa. Asia kävi ilmi, kun fanit alkoivat postittamaan löytämiään piiloviestejä sosiaaliseen mediaan.

Marvel aikoo poistaa vihjailevat viestit lehden tulevista painoksista ja digitaalisista versioista. Lisäksi Marvel turvautuu kurinpitotoimenpiteisiin Syafia kohtaan.

Piiloviesteissä Syaf on hyökännyt ainakin Jakartan kristittyä kuvernööriä Basuki Tjahajaa vastaan. Hänen valintansa virkaan herätti paljon vastustusta, sillä konservatiivisten islamistien mukaan vain muslimi tulisi valita kyseiseen virkaan.

Lisäksi viesteistä on löytynyt viittaus otteeseen Koraanista, jota jotkut pitävät paheksuvana juutalaisia ja kristittyjä kohtaan.

– Ei-muslimin johtajan valitseminen on kiellettyä. Niin ote sanoo. Mitä voin muslimina tehdä? Jos työskentelisin DC:llä, voisin laittaa viestit Teräsmies-sarjakuvaan, Syaf perusteli toimiaan.

Sarjakuvataiteilija Syaf sanoi myös, että hänellä on paljon juutalaisia ja kristittyjä ystäviä.

Lähde: New York Post

Lisää luettavaa