Masters of the Universe: Revelation Part 1 – Mitä Eterniaan kuuluu vuonna 2021? Lue arvio

Netflixin animaatiosarja on onnistunut aiheuttamaan kohun jos toisekin.

Viimeisen taistelun jälkijäristykset ravistelevat Eterniaa. Taikuus katoaa maailmankaikkeudesta ja teknokultti valtaa maan. Tuttujen hahmojen on ratkaistava kiperä pulma ja pyrittävä pelastamaan koko universumi varmalta tuholta. Matka kohti taivasta ja helvettiä käynnistyy.

Masters of the Universe: Revelation on Kevin Smithin luoma jatko-osa 80-luvun klassiselle animaatiosarjalle. Mattel-leluyhtiön valmistamat action-figuurit olivat kasarin lasten lempileluja. He-Man-ukkeleilla leikittiin lähes jokaisella pihalla.

Netflix julkaisi 23. heinäkuuta Revelationin viisi ensimmäistä osaa, ja jätti samalla fanit roikkumaan eeppisen cliffhangerin partaalle. Ilkeämielinen temppu!

Aikuisille suunnattu sarja uskaltaa tehdä rajun tempun, eikä nettikohuiltakaan ole voitu välttyä. Smithiä on jo syytetty kaikenlaisesta. Pääosin aiheetta.

Vaikka sarja flirttaileekin modernien teemojen kanssa, ei se pyri saarnaamaan. Eikä se lopulta edes käsittele näitä teemoja, vaikka pieniä silmäniskuja on nähtävissä. Meno on nyt vain astetta rankempaa, eikä kuolemalta ja verenvuodatukselta vältytä. Uudet sankarit nousevat kuitenkin parrasvaloihin ja sekö kismittää vanhoja faneja.

25-minuuttiset jaksot jaksavat pitää kiinnostuksen yllä, eikä sarja juuri käy tyhjäkäynnillä. Jännittävä ja toimintapainotteinen sarja osaa vedellä aivan oikeista naruista.

Revelationin animaatiojälki on hauskalla tavalla retroa. Se on jäykkää ja pätkivää. Päivityksessä on onnistuttu erinomaisesti. Sarja tuntuu vanhalta ja aidolta.

Mark Hamill on Skeletorina uskomaton! Hamill vääntää pelottavan pahiksen aivan uudelle kierrokselle taistelussaan Teelaa (Sarah Michelle Gellar), He-Mania (Chris Wood), Orkoa (Griffin Newman) ja muita sankareita vastaan.

Mukana ovat tietenkin myös lukemattomat nostalgiset pahikset kuten Evil-Lyn (Lena Headey), Tri-Klops (Henry Rollins), Stinkor (Jason Mewes) ja Scare Glow (Tony Todd).

Toivottavasti jatko-osat onnistuvat yhtä hyvin. Part 2:ta odotellessa.

Niko Ikonen

Tähdet ★★★

YouTube video

Aiheeseen liittyvät jutut