Matt Damon kieltäytyi rooleista näissä menestyselokuvissa

Hollywoodin suurimpiin tähtiin kuuluva Matt Damon on uransa aikana kieltäytynyt rooleista monissa menestyselokuvissa. Alla on listattuna hittielokuvia, joiden tekemisestä Damon kieltäytyi.

Yön ritari

Damon kieltäytyi aikatauluongelmien takia Harvey Dentin roolista Christopher Nolanin toisessa Batman-elokuvassa. Aaron Eckhart valittiin lopulta Dentiksi.

Brokeback Mountain

Yhdessä vaiheessa Damonille tarjottiin Ennis Del Marin osaa Brokeback Mountainissa. Damon kieltäytyi roolista, koska hän oli tehnyt cowboy-teemaisen elokuvan Kaikki kauniit hevoset (2000). Damon ei halunnut tehdä samankaltaista elokuvaa vähään aikaan. Heath Ledger päätyi esittämään Ennisiä.

Daredevil

Matt Murdockin / Daredevilin roolia tarjottiin Damonille vuonna 2003 ilmestyneessä sarjakuvaelokuvassa. Damon oli hahmon fani, mutta hän ei uskaltanut ottaa roolia vastaan. Syy kieltäytymiselle oli ohjaaja Mark Steven Johnson, jonka elokuvia Damon ei ollut nähnyt. Damon päätti kieltäytyä osasta, koska hän ei ollut varma ohjaajan taidoista. Roolin sai Damonin ystävä Ben Affleck.

Avatar

Damon oli studion ykkösvalinta Avatarin pääosaan esittämään Jake Sullya, mutta James Cameron halusi silloin tuntemattoman Sam Worthingonin Sullyn rooliin. Damonille tarjottiin roolia, mutta hän kieltäytyi osasta aikatauluongelmien vuoksi. Tämän jälkeen Cameron sai haluamansa Worthingtonin Sullyn rooliin.

Kuva: Green Zone

Lähteet: MTV, Screencrush, Huffington Post, Variety

Aiheeseen liittyvät jutut