Matti Nykäsestä kertova sarja alkaa tänään: ”Matti pääsee itse ääneen jokaisessa jaksossa”

Dokumenttisarja Matti Nykänen – Elämä on laiffii kertoo maailman menestyksekkäimmän mäkihyppääjän tapahtumarikkaasta elämästä

9.11.2023 08:00

Kuusiosainen dokumenttisarja Matti Nykänen – Elämä on laiffii on tarina koko Suomen kansan tuntemasta mäkikotkasta. Dokumenttisarja alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla torstaina 9.11.

Suomen kaikkien aikojen menestynein mäkihyppääjä Matti Nykänen voitti urallaan viisi olympiamitalia, 14 maailmanmestaruusmitalia ja 22 suomenmestaruusmitalia. Nykänen esiintyi myös lehtien palstoilla ja viihdytti kansaa tempauksillaan ja lentävillä lausahduksillaan.

MTV-alkuperäissarja Matti Nykänen – Elämä on laiffii sukeltaa kaikkien aikojen mäkisankarin ja superjulkkiksen vaiherikkaan elämän merkittävimpiin käännekohtiin aina uran alkumetreistä dramaattiseen kuolemaan vuonna 2019.

Dokumenttisarjassa nähdään ennenjulkaisematonta materiaalia Matti Nykäsen elämän varrelta ja tavataan niitä lähimpiä henkilöitä, jotka oikeasti tunsivat Matin ja tietävät millainen mies lööppien takaa todellisuudessa löytyi. Haastateltavina nähdään muun muassa Matin leski Pia Nykänen, saksalainen mäkihyppääjä ja Nykäsen hyvä ystävä Jens Weissflog, mäkihyppääjä Janne Ahonen ja muita työtovereita urheilun saralta, Seiskan entinen viihdetoimittaja ja Matin luottopakki Kai Merilä, bisnestuttava Hjallis Harkimo, musiikkipiireistä tutut Remu Aaltonen ja Ilkka Vainio sekä Matti-elokuvassa pääosaa näytellyt Jasper Pääkkönen.

Kuusiosaisen dokumenttisarjan on ohjannut Sami Kieksi, joka on palkittu dokumenteistaan tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla sekä Kultaisella Venlalla.

”Olen pyrkinyt lähestymään aihetta rehellisesti ja kunnioittavasti syy-seuraussuhteet esille tuoden. Lähes vuoden kestäneiden kuvausten aikana haastattelimme noin kolmeakymmentä Matin läheistä ystävää ja tuttua. Koen erityisen tärkeäksi, että Matti pääsee myös itse ääneen sarjan jokaisessa jaksossa. Tämän mahdollisti runsas arkistomateriaali – mukana on myös ennenjulkaisematonta sisältöä. Kylmäksi sarja ei uskoakseni jätä yhtään katsojaa”, Sami Kieksi kertoo tiedotteessa.

Katso alta esimakua sarjasta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia