Megapommi! Spider-Man on virallisesti ulkona MCU:sta

Huh huh! Sony ei luovuttanut, koska Disney vaati heidän mielestään liikoja.

Marvel Studiosin pomo Kevin Feige ei tuota enää Spider-Man-elokuvia, koska Disney ja Sony Pictures eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen hahmon jatkosta. Keskusteluja on käyty viimeiset pari kuukautta.

Spider-Man ei siis enää esiinny MCU:ssa, ellei jotain jättimäistä ihmettä tule tapahtumaan.

Spider-Man: Far From Homesta tuli tällä viikolla kaikkien aikojen tuottoisin Sonyn elokuva, joten yhtiö on luultavasti käyttänyt sitä vipuvartena. Disneyllä oli tosin heittää Avengers: Endgame kaikkien aikojen eniten tienanneena elokuva vastapalloksi, mutta yhteisymmärrystä ei silti löytynyt.

Lähteiden mukaan kaksi Spider-Man-elokuvaa on tekeillä tällä hetkellä. Ohjaajana jatkaa Jon Watts ja Tom Holland on tietenkin Spider-Man.

Disney halusi 50/50 kimppatuotantosopimusta, ja pöydällä oli myös muiden Sonyn Spider-Man-hahmojen tuominen MCU:hun (joita on yli 900). Sonylle kyse on isoista rahoista, eivätkä Sonyn Spider-Man-maailman pomot Tom Rothman ja Tony Vinciquerra tarttuneet tarjoukseen. Sony ei ilmeisesti halua jakaa studionsa suurimman franchisen tuloja muiden kanssa, vaikka Disneyn kautta Spider-Man nousi uuteen kukoistukseen.

Sony olisi halunnut jatkaa nykyisellä sopimuksella, josta Marvel saisi viitisen prosenttia tuotoista. Disney ei pitänyt sopimusta tarpeeksi tuottoisana. Disney omistaa kuitenkin oikeudet Spider-Manin oheistuotteisiin, joten ehkä pientä joustovaraa olisi ollut.

Hollandilla on kuitenkin vielä yksi elokuva tekemättä MCU:lle, joten saapa nähdä mitä sen jälkeen tapahtuu. Ehkäpä Far From Homen lopputekstikohtaus oli vihje tälle uutiselle?

Seuraamme tapahtumia mielenkiinnolla, sillä Sony Picturesin myynnistä on huhuiltu maailmalla. Sony ei ole onnistunut tekemään elokuvillaan tuottoa moneen vuoteen. Vasta Spider-Man on muuttanut tilanteen.

Nappaako mikkitalo Sony Picturesin Spider-Manin takia?

Lähde: Deadline

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut