Melkoinen xenopommi: tuleva Alien-sarja hylkää Ridley Scottin esiosaelokuvat

Oho! No nythän alkaa tapahtumaan.

17.1.2024 21:59

Uutisoimmekin juuri, kuinka Noah Hawleyn (Fargo) uusi Alien-sarja tulee saamaan useampia kausia – siis mikäli ensimmäinen kausi on hitti.

Nyt sarjasta valuu lisätietoa. Alien-sarja tulee hylkäämään Ridley Scottin omat esiosaelokuvat Prometheuksen ja Covenantin kaanonista.

Esiosissahan paljastetaan, kuinka xenomorphit luodaan tieteen avulla mustasta mönjästä. Alien-elokuvassa taas kerrotaan, kuinka xenomorphit ovat täydellinen eliölaji, joka on kehittynyt miljoonien vuosien aikana.

Hawley aikoo tarttua alkuperäisen Alien-elokuvan tieteeseen.

– Olemme jutelleet tästä ja monesta muusta sarjan elementistä Ridleyn kanssa. Minulle ja lukemattomille muille ihmisille xenomorphit edustavat tätä täydellistä eliötä, joka on miljoonien vuosien evoluution tulos, ja joka on elänyt avaruudessa miljoonia vuosia. En pidä minkään arvoisena sitä ideaa, että ne olisivat jonkinlainen puoli tuntia sitten luotu bioase, Hawley kertoo.

Mielenkiintoista, nimittäin Scott toimii sarjan tuottajana ja nyt se kyseenalaistaa hänen oman visionsa.

Hawley paljasti samalla, että sarja on tehty samaan retrofuturistiseen tyyliin kuin kaksi ensimmäistä elokuvaa, eli hän pitää vain niitä osana oikeaa Alien-kaanonia.

Tehdäänkö Alienille siis samat kuin Halloweenille ja Manaajalle? Otetaan ensimmäinen elokuva ja tehdään sille virallista jatkoa vuosikymmeniä myöhemmin pyyhkien samalla kaikki jatko-osat viralliselta aikajanalta?

Alien-sarja nähdään Disney Plussassa joskus myöhemmin.

Lähde: Nerdist

Lisää luettavaa