Miesten vuoro palkittiin jälleen

8.11.2010 13:45

Miesten vuoro on voittanut pääpalkinnon dokumenttielokuvien sarjassa Nordic Film Days -festivaalilla Saksan Lyypekissä. Pääpalkintoa tavoitteli 27 elokuvaa Suomesta, Ruotsista, Virosta, Latviasta, Puolasta sekä Tanskasta. Festivaalin tuomaristo kommentoi päätöstään sanoen muun muassa, että ohjaajat Joonas Berghäll ja Mika Hotakainen ovat valinneet eriskummallisen ympäristön tuoda esille ihmisten iloja ja suruja.

Miesten vuoro on Suomen virallinen Oscar-ehdokas. Elokuva on myös nimetty ehdolle tämän vuoden European Film Awards -palkintojen dokumenttielokuvakategoriaan kilpailemaan Prix Arte -palkinnosta. Elokuva on palkittu useasti kansainvälisissä kilpailuissa ja se on saanut pääpalkinnot muun muassa Tel Avivista ja Varsovasta. Miesten vuoro on palkittu myös Suomessa useaan otteeseen, muun muassa Risto Jarva- ja Miehen työ -palkinnoilla.

Kotimaan elokuvateattereissa Miesten vuoro on keräänyt katsojia jo yli 45 000. Suomen lisäksi elokuvaa näytetään tällä hetkellä Ruotissa nimellä Den Nakna Mannen. Tammikuussa 2011 Miesten vuoro menee levitykseen Norjan ja Puolan elokuvateattereihin.

Lisää luettavaa