Mihin katosi Jason Bourne? Matt Damon kertoo, mitä kuuluu Bourne 5:lle

Yleisön ja kriitikotkin Yksin Marsissa -elokuvassa puolelleen voitttanut Matt Damon on Varietyn haastattelussa kertonut, mitä kauan kateissa olleelle Jason Bournelle kuuluu.

Damonin mukaan tuttuun Bourne-tyyliin hommaa koitetaan saada selville vielä kuvausvaiheessa, joten pieni joulu/palkintokausitauko tekee projektille hyvää.

”Olemme ehkä puolivälissä. Aloitimme syyskuussa, mutta homma menee jäihin joulukuuksi ja ensimmäiset kaksi näytöstä ovat käytännössä purkissa. Sitten meillä on jäljellä kolmas näytös ja se, mitä kahdesta ensimmäisestä on vielä kuvaamatta”, Damon selittää.

Kolmannen Bourne-elokuvan, The Bourne Ultimatumin, viimeinen näytös keksittiin melkeinpä lennossa kuvausten aikana, joten voi olla, että tauko antaa tekijöille mahdollisuuden pistää hommaa kunnolla uusiksi ja miettiä tarinalle uusi lopetus.

Bourne 5:n juonesta ei vielä tiedetä oikeastaan mitään, mutta Damon sanoo elokuvan käyttävän hyväksi Bournen pitkää poissaoloa ja maailman muuttumista.

”Kun Bourne katoaa, on yhä vuosi 2004. Joten kun seuraava elokuva tulee ulos vuonna 2016, on kulunut 12 vuotta – elokuvan vuosissa – ja hahmo on ollut kateissa. Joten se, mitä tapahtui noina vuosina, tekee tämän tarinan,” Damon paljastaa.

Uuden elokuvan odotetaan käsittelevän Edward Snowdenin inspiroimana laajaa tietojen urkintaa sekä niiden paljastamista.

Bourne 5 saa ensi-iltansa kesällä 2016.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut