Miksi Schindlerin lista korvattiin King Kongilla ja minne Gérard Depardieun sarja hävisi? Televisiokanavat muuttavat ohjelmistoaan Ukrainan tilanteen takia

Ylen mukaan ohjelmiston muutokset ovat normaalia toimintaa.

4.3.2022 10:40

Vinkkasimme tänään viikonlopun elokuvaksi Steven Spielbergin Schindlerin listaa. Holokaustista kertova Oscar-palkittu klassikko oli tarkoitus esittää TV5-kanavalla perjantaina ja lauantaina.

Tilalle on samalle paikalle kuitenkin tullut Peter Jacksonin ohjaama King Kong.

Ohjelmanmuutoksen syynä on Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja siihen liittyvä uutisointi.

TV5 kuuluu Discovery-yhtiön kanaviin. Yhtiön viestinnästä on kerrottu Ilta-Sanomille, että ihmiset kaipaavat nyt kevyempää ja iloisempaa sisältöä.

TV5 ei ole ainoa kanava, joka on tehnyt muutoksia ohjelmistoonsa Ukrainan tilanteen takia. Torstaina Ylen TV2-kanavalta ja Areenasta katosi matkaohjelma Gérard Depardieun Eurooppa. 

Ohjelmaa juontava ranskalaisnäyttelijä Gérard Depardieu tunnetaan paitsi Obelixin esittäjänä myös Vladimir Putinin tukijana, ja hänellä on nykyään Venäjän kansalaisuus. Depardieun sarjan tilalle tuli tosi-tv-ohjelma Uusi elämä Kreikassa.

Ylen mediapäällikkö Petri Jauhiainen kertoo Ilta-Sanomille, että ohjelmiston muutokset ovat normaalia toimintaa poikkeuksellisissa tilanteissa.

Ylen kanavilla ei haluta tuoda esiin Venäjän presidentin tukijoita. Sen sijaan sotaa käsitellään uutisissa ja erikoislähetyksissä.

Sotaelokuvista ei ole Jauhiaisen mukaan tehty linjausta, mutta niitä ei ainakaan olla lisäämässä tällä hetkellä Ylen ohjelmistoon.

Lisää luettavaa