Miljardiluokan Hollywood-tuotanto norjalaisohjaajien hyppysiin

4.6.2013 07:01

Miljardin dollarin lipputulorajan jo pariin kertaan rikkonut Pirates of the Caribbean -saaga jatkuu norjalaisviikingit ruorissa.

Pirates of the Caribbean 5:n ohjaajiksi on nimetty norjalaisduo Joachim Rønning ja Espen Sandberg, joiden historiallisesta avomerilauttailusta kertonut Kon-Tiki sai vastikään Suomen ensi-iltansa.

Johnny Deppin omalaatuisen merirosvon vetovoimaan nojaava elokuvasarja on viimeksi vieraillut valkokankailla vuonna 2011, jolloin ensi-iltansa sai Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä, josta kuva.

Pirates of the Caribbean -elokuvat ovat ensimmäisen osan jälkeen kolkutelleet aina miljardin Yhdysvaltain dollarin lipputulorajaa, rikkoen sen kahdesti, osilla kaksi (Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu) ja neljä (Vierailla vesillä).

Viidennen meriseikkailun on käsikirjoittanut Jeff Nathanson, joka on viimeksi käsikirjoittanut Tower Heist -komedian (2011). Nathanson on urallaan kynäillyt myös pari Tom Hanksin ja Steven Spielbergin yhteistuotantoa: Ota kiinni jos saat (2002) ja Terminaali (2004).

Piraatit purjehtivat Karibialla seuraavan kerran vuonna 2015.

Lähde: Total Film

(Episodi/JSV)

Lisää luettavaa