Miljoonat kärpäset eivät voi olla väärässä – fantasiapelistä tekeillä suurelokuva

31.1.2013 23:29

Valtavirrasta poikkeavat Source Code ja Kuu -elokuvat tehnyt Duncan Jones on valittu Warcraft-pelimaailmasta mukailtavan elokuvan ohjaajaksi.

Blizzard Entertainmentin Warcraft-fantasiamaailma vihreine örkkeineen on ollut tietokonepelaajien suosiossa jo 1990-luvulta lähtien. Räjähdysmäiseen suosioon Warcraftin maailma lähti 2000-luvun alussa julkaistun World of Warcraftin avulla. WoWiksikin kutsuttuun nettiroolipeliin on parhaimmillaan ollut rekisteröityneenä yli kymmenen miljoonaa pelaajaa.

Jos valmis fanijoukko vaivautuu elokuvan yleisöksi, on Jonesilla käsissään varma kassahitti. Jones on aiemmin tehnyt kaksi hillityn budjetin tieteiselokuvaa, Kuun (2009) ja Source Coden (2011). Warcraftin budjetiksi arvioidaan noin kolme kertaa yhden Source Coden verran.

Elokuvan käsikirjoituksesta ei paljasteta vielä mitään, mutta käsikirjoittaja Charles Leavittillä (Blood Diamond – veritimantti) on mahdollisuus käyttää tarinassa kaikkia perinteiseen fantasiakuvastoon liittyviä elementtejä, lohikäärmeitä, ylväitä ritareita ja vihreitä örkkejä.

Kuvan fantasia-armeija Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia -elokuvasta (2002).

Lähde: Heat Vision

(Episodi/JS)

Lisää luettavaa