”Minun Oscar-palkintoni on hänen hyllyllään” – Tarantinoa kyrsii yhä karvas tappio

Oli se sitten puhetta muista elokuvantekijöistä tai Yhdysvaltojen poliiseista, on varmaa, että Quentin Tarantino herättää sanomisillaan ärsytystä ja keskustelua.

The Hateful Eight -elokuvan pressitilaisuudessa sunnuntaina, Tarantino joutui selventämään ”alentavia” sanojaan Oscar-pystin The Hurt Locker -elokuvasta pokannutta Kathryn Bigelow’ta kohtaan.

”Oikeastaan se mitä sanoin, oli että minua ei haitannut hävitä ohjauspalkintoa hänelle”, Tarantino oikaisee.

”Kaikki saivat sen kuulostamaan siltä kuin olisin ollut alentava. Se mitä enemmän tai vähemmän tarkoitin, oli että jos minulta nyt kysyttäisiin, haluaisinko voittaa ohjaajana? Totta kai. Mutta todellisuus on, että ihmiset, jotka voittavat ohjaajana, voittavat sen pyyhkäisemällä koko pöydän. He voittavat parhaan ohjaajan, parhaan elokuvan ja ehkä miespääosan ja naispääosan. He voittavat noin neljä isoa palkintoa ja se on heidän vuotensa. Ohjaajan palkinto tulee harvoin ihan täysin tyhjältä taivaalta. Sitä minä tarkoitin.”

Tarantino ei omien sanojensa mukaan ole varma, voittaako ikinä parhaan ohjaajan Oscaria.

”… Lähimmäksi pöydän pyyhkäisyä pääsin luultavasti Pulp Fictionilla. En tiedä, teenkö enää elokuvaa, jolla saisi aikaan sellaisen pyyhkäisyn palkintojen kanssa.”

Samana vuonna parhaan käsikirjoituksen palkinnon häviäminen journalistina työskennelleelle Mark Boalille sen sijaan kismittää Tarantinoa edelleen.

”Minua oikeasti vaivasi häviäminen Mark Boalille, ja hän tietää sen. Minun Oscar-palkintoni on hänen hyllyllään ja hän tietää, että tunnen niin. Django Unchainedin aikaan sanoin hänelle Oscar-gaalassa, että ’senkin kusipää, sinä et nouse paikaltasi koko iltana, ellet sitten mene kuselle. Onko selvä? Sinä katsot, kuinka minä haen tämän palkinnon’… Me nauramme asialle jo”, Tarantino kertoo tyylilleen uskollisena.

Lähde: The Guardian

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut