Missä rikos, siellä pappi – brittisarja jatkuu

Isä Brown ja hänen laumansa on miljoonien vakioviihdettä.

BBC/Yle

Yle TV1:n iltapäiväohjelmistoon palaava Isä Brown ja hänen laumansa on tv-sarjana outolintu. Epäseksikkäästi nimetyn brittisarjan peruskuvioon kuuluu, että jossakin tapahtuu veriteko ja kohta lupsakka isä Brown on ratkomassa kyseistä rikosta. Asetelma ei välttämättä kuulosta kovin kiinnostavalta. Silti kotimaassaan sarja on kerännyt miljoonayleisön maan suosituimmalla kanavalla ja se on Suomessa näkynyt Yle TV1:n 20:n katsotuimman ohjelman listalla.

Englantilaisen Gilbert Keith Chestertonin (1874 – 1936) kirjoittamiin etsivätarinoihin löyhästi pohjaava tv-sarja aloittaa ma 6.4.20 Ylellä kahdeksannen kautensa. Papin teräviä hoksottimia tarvitaan tällä erää mm. kuorolaulukisan sabotoijan löytämiseksi ja verkkaisessa englantilaisidyllissä tehdyn intohimorikoksen selvittämiseksi.

Hengenmies Brownina nähtävä Mark Williams voi tuntua tutulta kasvolta osalle katsojista myös muualta. Esim. Harry Potter -faneille hän on rakastettava Arthur Weasley ja 1990-luvun brittihuumorin ystävät muistavat näyttelijän varmasti mm. Ruuvit löysällä -komediasarjasta.

Isä Brown ja hänen laumansa Yle TV1:llä arkisin klo 17.10 (uusinnat arkisin klo 12.30 & Yle Areenassa).

Lähteet: YLE, BBC, Finnpanel