Mistä löytyy eniten Oscar-klassikkoja suoratoistona? Netflix häviää tässä vertailussa

Suoratoistopalvelut keskittyvät uusiin nimikkeisiin, joten vanhempia elokuvia on vaikeampi löytää.

6.4.2021 08:45

Oscar-gaala lähestyy. Jos kaikki kiinnostavat tämän vuoden ehdokkaat on jo käyty läpi, niin Oscar-historiaan voi tutustua katsomalla menneitä voittajia.

Mutta mistä niitä löytää? Vertaaliittymiä.fi-sivusto on tutkinut asiaa. Sivusto on käynyt läpi kaikki parhaan elokuvan Oscarin voittajat vuosilta 1927–2019 ja selvittänyt, mistä suoratoistopalvelusta niitä voi Suomessa katsoa.

Tällä hetkellä parhaan elokuvan Oscar-voittajia on katsottavissa 29 kappaletta. Se on lähes kolmasosa kaikista parhaan elokuvan Oscarin voittajista, joita on yhteensä 92.

Suoratoistopalvelut keskittyvät uusiin elokuviin, ja sen huomaa tässäkin. Vain yhdeksän Oscar-voittajista on ilmestynyt ennen vuotta 1990.

Parhaiten Oscar-elokuvia löytää Viaplaystä ja HBO Nordicista. Molemmissa on tällä hetkellä katsottavissa yhdeksän parhaan elokuvan Oscar-voittajaa. Jos mukaan otetaan myös vuokrattavat tai ostettavat elokuvat, Viaplay erottuu edukseen ylivoimaisesti: valikoimassa on 45 parhaan elokuvan Oscar-voittajaa.

Netflix sijoittuu tässä kisassa Viaplayn ja HBO Nordicin jälkeen kolmanneksi. C Moressa nimikkeitä on neljä, Amazonissa ja Disney Plussassa kaksi. Yle Areenastakin löytyy tällä hetkellä yksi parhaan elokuvan Oscar-voittaja: Bernardo Bertoluccin Viimeinen keisari.

Vertaaliittymiä.fi-sivuston selvitys osoittaa sen, mihin on usein kiinnitetty huomiota. Suoratoistopalvelut keskittyvät uusiin elokuviin. Flixable-sivuston datan mukaan keskimääräinen Netflixistä löytyvä elokuva on julkaistu vuonna 2015. Syynä on mitä ilmeisimmin se, että käyttäjiä houkutellaan nimenomaan uudella sisällöllä.

Katso Vertaaliittymiä.fi-sivuston selvitys ja taulukko täältä.

Lisää luettavaa