Mitä Buffy, vampyyrintappajan näyttelijä on mieltä osallistumisesta sarjan rebootiin?

20th Century Fox/Disney+

Alkuperäisen sarjan luonut Joss Whedon on kerännyt kyseenalaista mainetta.

Teini-ikään ehtinyt nuori nainen ja joukko yön petoja, joita vastaan hänet on valmennettu taistelemaan – siinä konsepti, joka toimi Buffy, vampyyrintappajan kohdalla. Seitsemän tuotantokautta jatkuneen sarjan fanipohja on edelleen vankka, vaikka sarja päättyi jo vuonna 2003. Buffy Summersin paluusta on myös puhuttu, sillä tv-yhtiö Fox ilmoitti vuonna 2018 aikomuksesta käynnistää sarja uudelleen.

Rebootin tekijäkuntaan listattiin tuolloin alkuperäisen tv-sarjan luoja Joss Whedon. Mutta viime aikoina Whedonin nimen ympärillä on kuohunut, sillä hänen on väitetty käyttäytyneen epäasiallisesti useita naisia kohtaan. Toistaiseksi ei ole vahvistettu, onko Whedon pudotettu Buffy-rebootin riveistä. Kaikesta huolimatta alkuperäisen sarjan fanikunnan mieliä lämmittäisi yhden tai useamman tutun näyttelijän palaaminen Buffyn maailmaan.

Buffy Summersia näytellyttä Sarah Michelle Gellaria ei kuitenkaan tällainen paluu innosta. 43-vuotias näyttelijä on todennut tuoreessa haastattelussaan olevansa Buffyksi väärän ikäinen, sillä hänen mukaansa sarjan hirviöt ovat aikuistumisen kauhujen metafora. Toisaalta näyttelijä on todennut myös, että hän on ylpeä nimensä yhdistämisestä Buffyyn, mutta ei halua ikuisesti nimeään yhdistettävän Joss Whedoniin.

 

Lähde: Deadline