Mitä ihmettä? Elokuvasta tuttu karhu pitää oman taidenäyttelyn Helsingissä

Miesten vuoro -elokuvasta tuttu Juuso-karhu pitää oman taidenäyttelyn.

Jos olet nähnyt Miesten vuoro -dokumentin, niin muistat varmaan Juuso-karhun, joka esiintyi elokuvan hauskimmassa kohtauksessa. Siinä Juuso pisti puiset puutarhakalusteet säpäleiksi isäntä-Sulon vain todetessa rauhallisesti: ”Se on rikki nyt”.

Juuso-karhu ja hänen isäntänsä ovat tuttuja myös lukuisista lehtijutuista, joita on julkaistu paitsi Suomessa myös ulkomailla. Juuso ja Sulo ovat sen luokan kansallissankareita, että presidentti Niinistö mainitsi kaksikon uudenvuodenpuheessaan.

Juusosta on paljastunut myös taiteilija. Vuonna 2005 syntynyt nalle pitää tammikuussa taidenäyttelyn Helsingissä. Taidenäyttely Voimakkaita ja pehmeitä kosketuksia on järjestäjien mukaan kenties maailman ainoan maalaavan karhun ensimmäinen taidenäyttely.

Helsinginkadulla sijaitsevassa RUPLAssa järjestettävä näyttely sisältää Juuson tekemiä vanerille työstettyjä ekspressionistisia maalauksia ja rajoitetun erän digiprinttejä.

Näyttelyn avajaisia vietetään 17.1. ja taidetta on esillä 12. helmikuuta saakka.

Juuso ei itse valitettavasti pääse osallistumaan näyttelyn avajaisiin, mutta siihen on hyvä syy: taiteilija on talviunilla.

Lue lisää näyttelyn Facebook-sivuilta. Katso alta pätkä Miesten vuoro -elokuvasta.

Juttua korjattu 14.1.17 klo 14:10. Teokset eivät ole öljymaalauksia kuten aiemmin kerrottiin, vaan Juuso käyttää sormi- ja kasvovärejä.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät elokuvat