Mitä ihmettä? Uudessa kotimaisessa leffassa yhdistyvät presidentti Kekkonen ja Village Peoplen homoikonit

20.8.2013 12:51

Viime perjantaina teattereihin tuli Marja Pyykön ohjaama elokuva Kekkonen tulee! 1970-luvun Lappiin sijoittuva elokuva kertoo pienen kylän asukkaista, jotka odottavat presidentin mahdollista vierailua paikkakunnalle.

Elokuva on saanut hupaisan kansainvälisen nimen Village People. Nimi tarkoittaa tietysti ”kylän ihmisiä” mutta tuo samalla mieleen 1970-luvun diskoyhtyeen, jonka monet välittömästi yhdistävät homokulttuuriin. Mitä tekemistä Kekkosella on moisen musiikin kanssa? Tämähän pitää selvittää.

Elokuvassa nähdään Jukka Puotilan ja Aake Kallialan esittämä miespari, ja elokuvan käsikirjoittaja Elias Koskimies tunnetaan muun muassa lyhytelokuvasta I’ve Only Just Begun, joka on selvä kannanotto Venäjän tiukkoihin homolakeihin. Koskimies ei kuitenkaan ole Village People -nimeä keksinyt, eikä osaa sanoa mistä se tulee.

– No idea, en ollut mukana innovoimassa, käsikirjoittaja vastaa.

Otammekin seuraavaksi yhteyttä elokuvan tuottaneen Solar Filmsin tiedottajaan Rampe Toivoseen, ja vastaus tuleekin heti. Toivonen kertoo keksineensä nimen itse.

– Se putkahti mieleeni pyöritellessäni ajatuksia kylästä ja kylähulluista, Toivonen muistelee.

– Alunperin nimen piti olla Kekkonen, mutta tarkempi miettiminen johti sisältöä ulkomaalaisille paremmin kuvaavan nimen etsimiseen.

Toivonen myöntää myös, että nimi Village People on silmänisku seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

– Varmasti en olisi valinnut nimeä, jollei yhtyettä Village People olisi, Toivonen sanoo.

Hyvä valinta.

Jussi Huhtala

Lisää luettavaa