Mitä kuuluu Avatarin jatko-osille?

18.2.2014 21:12

Koko maailman kuninkaaksikin itsensä nimittänyt James Cameron on puhunut RTL-kanavalle Avatarin kolmen jatko-osan tilasta. Maailman eniten lipputuloja tehneen spektaakkelin jatko-osat ovat ohjaajan mukaan vielä varhaisessa vaiheessa. Tietokoneohjelmia suunnitellaan, käsikirjoitukset ovat vielä työpöydällä ja erilaiset hahmot, oliot ja setit ovat muodostumassa paperille. Cameron on varma, että luvassa on jotain mahtavaa: uusia paikkoja, uusia kulttuureja. Na’vien suhdetta luontoon käsitellään uusilla tavoilla, mutta samoista lähtökohdista, lupaa Cameron.

Jatko-osien valmistuminen on Cameronin mukaan nopeampaa kuin ensimmäisen Avatarin, jonka tekeminen kesti neljä vuotta. Uusien tietokoneohjelmien avulla – joita testaillaan ja kehitellään Wetan toimistoilla Uudessaseelannissa – tekoprosessi tulee nopeutumaan huomattavasti, selittää Cameron.

Mitä paljon parjattuun nopeampaan ruutunopeuteen, eli teattereiden nimittämään HFR-tekniikkaan tulee, ei Cameron ole vielä tehnyt päätöstä suuntaan tai toiseen. Hän sanoo vielä tutkivansa ja kokeilevansa tuleeko elokuva Hobitti-seikkailuiden tapaan olemaan kokonaan 48 ruutua sekunnissa vai ei. Se on kuitenkin varmaa, että tulevat Avatarit kuvataan täydellä 4K-resoluutiolla, koska Cameron olettaa, että oikeaa 4K:ta pyörittäviä teattereita on Avatar 2:n tullessa ulos lähes kaikkialla.

Avatar 2 saa ensi-iltansa joulukuussa 2016, jonka jälkeen Avatar 3 tulee vuonna 2017 ja Avatar 4 vuonna 2018.

(Episodi/ML)

Lisää luettavaa