Mitä onkaan huippukalliin Taru sormusten herrasta -tv-sarjan ensimmäisessä kuvassa? Spekulaatiot käynnistyivät

Some kuumana.

Amazonin tulevan Lord of the Rings -sarjan ensimmäisen kauden jaksot maksavat yhtiölle jokainen arviolta n. 60 milj. dollaria, mikä tekee siitä huippukalliin. Jo pelkästään se, että Amazon sai haltuunsa kirjailija J. R. R. Tolkienin perikunnan tarkkaan vaalimat oikeudet sarjan tuotantoa varten, kustansi sille 250 milj. dollaria. Huippuhintaan voi odottaa myös huipputarinaa, mutta viestiikö sarjasta vastikään julkaistu ensimmäinen kuva tästä?

Taru sormusten herrasta -fanikunta on tuijottanut kuvaa silmä kovana. Uudessa-Seelannissa, eli Peter Jacksonin Taru sormusten herrasta- ja Hobitti-elokuvien maisemissa, kuvatun sarjan promootiokuva on herättänyt hyväksyvää hyminää ainakin sosiaalisessa mediassa. Vaikka kuvassa näkyvää maisemaa ei ole virallisesti nimetty, spekuloijat ovat kiinnittäneet huomiota sen horisontissa näkyviin puihin. Kiivaassa keskustelussa on noussut esiin myös mahdollisia spoilereita.

Tuhansia vuosia ennen Jacksonin elokuvien tapahtumia sijoitettu sarja tuo ruutuihin tiettävästi ainakin yhden version haltiatar Galadrielista (näyttelijänä nyt Morfydd Clark). Ennen kuin Galadriel lähti hobittienkin asuttamaan Keski-Maahan, hän eli Valinorin valtakunnassa. Tolkien loi sen kirjoissaan paikaksi, jossa asuivat suuria voimia omaavat maailman valtiaat – ylevät ja henkevät haltiat pitivät Valinoria eräänlaisena ikuisen autuuden sijana.

Valinorin ylle loivat valoa Kaksi puuta, hopeinen ja kultainen, jotka kasvoivat sen pääkaupungin lähellä. Spekuloijien näkemyksen mukaan juuri nämä puut ovat myös Amazonin julkaisemassa ensikuvassa. Hahmo, joka otoksessa katselee kohti puiden valoa, saattaa siis olla haltia tai jopa yksi mahtavia voimia omaavista Valinorin valar-valtiaista.

Sarjan synopsiksessa on mainittu Kahden puun jälkeiselle ajalle tärkeä haltiavaltakunta Lindon ja toinen paikka nimeltä Númenor. Jälkimmäinen on Tolkienin Valinorin ja Keski-Maan väliin sijoittama saari, eräänlainen versio legendaarisesta Atlantiksesta. Saari oli lahja ihmisille, jotka nousivat taistelemaan pahan Sauronin edeltäjää, Melkoria, vastaan.

Kuvan ja synopsiksen antamien vihjeiden valossa Amazonin Lord of the Rings -sarja voi käydä läpi jopa yllättävän pitkän ajanjakson Tolkienin maailmassa. Yllättävän siksi, etteivät Amazonin ostamat oikeudet kaiken tiedon mukaan käsittäneet niin laajaa alaa. Se sisältäisi suuren sodan tuhovimmaista Melkoria ja tämän joukkoja vastaan, sekä Auringon ja Kuun nousun fantasiamaailman taivaalle, ajan, jona Sauron alkoi ottaa valtaa haltuunsa. Onko tosiaan näin, se paljastunee vasta syyskuussa 2022, jolloin sarja alkaa.

 

Lähteet: Screenrant, Vanity Fair, Den of Geek, Business Insider, Reddit

Aiheeseen liittyvät jutut