Mitä tapahtuisi jos ihmisten ÄO vain laskisi ja laskisi? Suosittu koomikko ja Tahraton mieli -käsikirjoittaja kertovat

Neronakin joissain piireissä pidetyllä Charlie Kaufmanilla on viime aikoina ollut erityisen vaikeaa saada projektejaan tapahtumaan. Yhä haastavampia ja enemmän metatasoja sisältäviä elokuvia kirjoittavan Kaufmanin Frank or Francis -musikaalisatiiri pyöri pitkään Hollywoodin pöydillä, mutta on ilmeisesti sittemmin jäänyt laatikkoon pölyttymään.

Deadlinen mukaan Frank or Francisiin kaavailtu näyttelijä Steve Carell on kiinnitetty Kaufmanin seuraavaan I.Q.83 – nimiseen elokuvaan. Kyseessä on scifi-elokuva, joka kertoo maailmalla leviävästä viruksesta, jonka tartunnan saaneiden älykkyysosamäärä alkaa laskea hälyttävää tahtia. Ongelmaa vaikeuttaa se, että taudilta eivät välty edes parannuskeinoa etsivät tiedemiehet.

Vielä ei ole tietoa, ohjaako Kaufman myös tämän Arthur Herzogin (The Swarm, Orca) romaaniin perustuvan elokuvan. Täysin uuden käsikirjoituksen saava I.Q.83 on ollut kehitteillä jo useita vuosia, ja oikeudet omistava Paramount toivoo elokuvan olevan Tohtori Outolempi -tyylinen tiukka satiiri.

Kaufmanin jos jonkun luulisi pystyvän repimään aiheesti irti sekä komediaa että draamaa.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut