Mitä tekisit, jos kaikki olisi sallittua yhden yön ajan? – Katso traileri puhdistuksesta amerikkalaiseen tapaan

The Purge -elokuvassa yhteiskunta kukoistaa mielettömän keksinnön takia: joka vuosi väestölle annetaan 12 tunnin ikkuna tehdä mitä lystää. Ei sääntöjä, ei lakeja, ei valvontaa.

Rappiolla on kiva olla, eiku… Ethan Hawken (Sinister) ja Lena Headeyn (Dredd) perhe on yksi kukoistavan valtion kukkasia. Elämä hymyilee, kun työttömyys on liki nollassa ja arki aurinkoista. Kunnes on perinteisen puhdistuksen aika. Väestölle on annettu aikaikkuna tehdä mitä alkukantaiset vaistot ja teljetyt vihanpidot janoavat. Ne, joita murhatoimet ja muut siveettömyydet eivät kiinnosta, telkeytyvät panssarisuojattuihin taloihinsa.

Kaikki sujuu suojien takana ongelmitta, kunnes Hawken ja Headeyn pihalle ilmestyy verinen mies huutaen apua ja perheen riskinottokyky punnitaan.

James DeMonacon käsikirjoittamassa ja ohjaamassa elokuvassa on mielenkiintoinen lähtötilanne, mutta trailerin perusteella lopun toiminta saattaa kallistua liiaksi Panic Roomin (2002) ja Uhkan (2006) jo koluamiin suuntiin. DeMonaco on aiemmin käsikirjoittanut erinomaisen Hollywood-jännäri Neuvottelijan (1998), joten ihan turhasta kaverista ei pitäisi olla kyse.

The Purgen traileri alla.

Kuva Panic Roomista.

Lähde: Empire

(Episodi/JSV)

Aiheeseen liittyvät jutut