Mitä yhteistä on Harrison Fordilla ja suomalaisella lautapelillä? Vastaus yllättää

Kimble on useimmille suomalaisille tuttu lautapeli. Mutta tiesitkö miten se liittyy Hollywood-supertähti Harrison Fordiin?

Kimble-pelin nimeen liittyy hauska tarina, joka juontaa juurensa 1960-luvulle. Kimble on suomalainen versio amerikkalaisesta pelistä nimeltä Trouble. Siinä heitetään noppaa painamalla muovikupua ja yritetään saada pelinappulat kotipesään.

Porilainen Heljakan perhe sai 60-luvun puolivälissä Yhdysvalloissa asuvilta sukulaisiltaan Trouble-pelin. Aarne Heljakka innostui pelistä niin paljon, että halusi ryhtyä markkinoimaan sitä Suomessa.

Heljakka hankki pelin valmistukselle lisenssin, ja seuraavaksi sille piti keksiä sopiva nimi. Tuolloin Suomen televisiossa esitettiin suosittua Takaa-ajettu-sarjaa, jonka päähenkilö oli vaimonsa murhasta syyttömänä tuomittu Richard Kimble. Koska myös Trouble-peli oli eräänlaista takaa-ajoa, pidettiin Kimble-nimeä sopivana pelille, ja nimi oli kaiken lisäksi tuttu monille television katsojille.

Kimble-pelistä tuli valtavan suosittu, ja sitä pelataan Suomessa yhä.

Entä mitä yhteistä pelillä on Harrison Fordin kanssa? Takaa-ajettu-sarjasta tehtiin vuonna 1992 pitkä elokuva, jossa tohtori Kimbleä esitti Harrison Ford.

Alkuperäisen sarjan pääosaa esitti David Janssen.

Aiheeseen liittyvät jutut