Miten pelottavat World War Z:n verettömät zombit? – Lue neljän tähden arvio

17.7.2013 14:53

Odotettu World War Z saapuu vihdoin Suomen valkokankaille tänä perjantaina. Tuotantovaikeuksia kokenut elokuva viihdytti Episodin kriitikkoa peräti neljän tähden verran. World War Z:n ensi-ilta-arvion löydät tästä.

Zombien valtaannousun on ohjannut Marc Forster, jonka aiempia elokuvia ovat muun muassa Bond-seikkailu 007 Quantum of Solace (2008) ja draamaelokuvat Finding Neverland – tarinoiden lähteillä (2004) ja Monster’s Ball (2001).

Erityisesti draamoillaan ansioituneen Forsterin loikka toimintakauhun pariin oli melkoinen pyristely, kun käsikirjoitusta kävivät vuorollaan sorkkimassa neljä eri tekijää, joukossa muun muassa J. Michael Straczynski (Babylon 5) ja Drew Goddard (The Cabin in the Woods). Valmista kuvausmateriaalia jouduttiin sitäkin uusimaan kokonaisen loppuepisodin verran ennen kuin julkaisulupa heltisi.

Ja millainen on zombielokuva, jossa ei voi ikärajan takia näyttää sisäelimiä? Genrefanit haluavat nähdä punaista monessakin mielessä, mutta siitä huolimatta elokuvan ”jännityksen tapissa pitävä toteutus” saa arviossa kehuja. Arviossa muistutetaan myös, että suoraviivainen rakenne ei ole este erityyppisille kauhuskenaarioille, joita elokuvassa riittää joukkokohtauksista intiimimpään hiiviskelyyn.

(Episodi/JSV)

Lisää luettavaa