Monsterinmetsästäjät, kokoontukaa! Marvel-kauhutarina virittää Halloween-tunnelmiin

Vuoden karmaisevin aika on jälleen hiipinyt keskuuteemme, ja tällä kertaa sitä voi juhlistaa myös Marvelin parissa – studion Werewolf by Night -spesiaali virittää mainiosti Halloween-tunnelmiin.

27.10.2022 08:00

Marvelin parhaillaan käynnissä oleva neljäs julkaisuvaihe on laajentanut MCU-franchisen sisältöä monella tuoreella tavalla, varsinkin suoratoiston puolella. Katsojat ovat parin viime vuoden aikana päässeet mukaan jo kahdeksan hyvin erilaisen sarjatapauksen seikkailuun ja tutustuneet niiden puitteissa myös liutaan kiintoisia uutuushahmoja. 

Viimeisimpänä lisäyksenä tähän mainioon joukkoon kiitää nyt Halloweenin kauhuisaan aikaan erinomaisesti sopiva Werewolf by Night – MCU:n ihka ensimmäinen juhlapyhäspesiaali. Karmivan tuotoksen päätähti Laura Donnelly raotti Episodille hieman tuntojaan Disney Plussan uudesta erikoisprojektista.

Werewolf by Night on itsenäinen kertomuksensa joukosta hirviönmetsästäjiä, jotka joutuvat mittelemään taidoistaan ansaitakseen itselleen mystisen taikareliikin. Tyyliltään se mukailee 1930- ja 40-lukujen hirviöelokuvia; spesiaali on suurimmaksi osaksi mustavalkoinen ja erilaisia monstereita – sekä pohdintaa siitä, kuinka ne oikein määritellään – mahtuu mukaan 52-minuuttiseen kestoon mukavasti.

Irlantilaissyntyinen Donnelly on nähty aiemmin esimerkiksi fantasiaa sekä scifiä draamaan yhdistelevissä The Nevers ja Outlander – Matkantekijä -sarjoissa. Supersankareiden maailma oli hänellä toistaiseksi vielä valloittamatta ja Marvelin riveihin astuminen olikin hänestä todella kiintoisa uusi uramahdollisuus. Hänen hahmonsa, Elsa Bloodstone, tuntui heti alusta alkaen juuri sellaiselta sankarittarelta, jonka esittäminen olisi monitahoisen jännittävä kokemus.

Donnelly tutustui hahmoonsa tarkemmin ensin sarjakuvien pohjalta ja siirtyi vasta sitten spesiaalin käsikirjoituksen pariin. Elsassa oli paljon tarttumapintaa alun perinkin, mutta hän oli myös tyytyväinen siihen, että televisioadaptaatio nostaa vahvemmin esiin hirviönmetsästäjättären inhimillistä puolta. Hahmo ei siis katoa esiintymiskontekstinsa syövereihin, vaan kaikista Werewolf by Nightin yliluonnollisista aspekteista huolimatta Elsa on juurrutettu samaistuttavilta tuntuviin tuntemuksiin ja pyrkimyksiin.

– [Elsan] huumorintajuinen ja määrätietoinen luonne veti minua heti puoleensa. Lisäksi hän on erinomainen taistelija ja rakastan stunttityöskentelyä, se on minusta yksi työni hauskimmista puolista, Donnelly kertoo.

Spesiaalissa nähtävä Nälkäpeli-tyylinen keskiyön mittelö tasapainotteleekin toimintaosuuksiaan mainiosti sekä draamapuolensa että genre-elementtiensä kanssa. Donnellylle projektin monipuolisuus olikin nimenomaan sen suurin myyntivaltti. Hän kertoo myös pitäneensä kovasti Disney Plussan otteesta tehdä jokaisesta MCU-sarjasta aivan omantyyliseensä kokonaisuus.

Werewolf by Night onkin tuoreelta tuntuva ja laajasta Marvel-tuotantojen joukosta selkeästi erottuva katselukokemus, joka saa odottamaan studion muitakin tulevia juhlapyhien erikoisprojekteja innolla. Pitkäaikaisena supersankarifranchisen sekä kauhugenren ystävänä Donnelly oli oitis valmis vastaamaan ”kyllä” mahdollisuuteen osallistua spesiaalin henkiinherättämiseen ja katsojienkin kannattaa suunnata sen pariin synkkenevän syyskauden ratoksi.

Haastattelu: Ira Hurskainen
Kuvat: Marvel Studios

Lisää luettavaa