MTV aloittaa uuden käytännön tulevan rikossarjan myötä – kotimaiset draamat nähdään ensin maksullisen suoratoistopalvelun puolella

C Moren ensimmäinen kotimainen alkuperäistuotanto on Kotkaan sijoittuva rikossarja.

Syksyllä 2017 suoratoistopalvelu C Moressa käynnistyvän Aallonmurtaja-sarjan keskiössä on perhe, jonka elanto tulee ammattirikollisuudesta. Rikosdraama on C Moren ensimmäinen suomalainen alkuperäissarja.

Aallonmurtaja käynnistää tiedotteen mukaan uuden aikakauden MTV:n draamasarjojen esittämisessä: tästä eteenpäin uudet kotimaiset draamat tullaan näkemään ensisijaisesti ensin C Moressa.

Realistisella otteella kuvatun sarjan päätapahtumat sijoittuvat Kotkaan, jossa suuren sataman lisäksi sijaitsevat rikollisuuden globaalit vesistöt. Sarjan tapahtumat käynnistyvät, kun Turkka Mastomäen esittämä Upi vapautuu vankilasta ja jatkaa rikosliigansa johtamista. Rikosvyyhdit ulottuvat vedonlyöntihuijauksista korruptioon ja ihmiskauppaan samalla kun seurataan roolihahmojen epätavallisia rakkaustarinoita ja ihmissuhteita.

Kymmenosaisen sarjan pääosissa nähdään muun muassa Maria Ylipää, Turkka Mastomäki, Maria Järvenhelmi, Ville Keskilä, Joonas Saartamo ja Saara Kotkaniemi.

Sarjan pääkäsikirjoittaja ja showrunner on Miira Karhula. Ohjaaja-käsikirjoittajana toimii Mika Kurvinen ja vastaavana tuottajana sekä alkuperäisidean takana on Seija-Liisa Eskola.