Muistatko Muumio-elokuvista tutun suosikkinäyttelijän? Mies on kadonnut elokuvista melkein kokonaan

Muumio-elokuvista parhaiten tunnettu Brendan Fraser oli vielä 90-luvun lopussa ja 2000-luvulla suuri elokuvatähti, mutta viime vuosina miestä ei ole paljon elokuvissa nähty. Mitä tapahtui?

Looper-sivusto perehtyi Fraserin uraan ja listasi syitä, joiden takia häntä ei nähdä enää niin paljon kuin ennen elokuvissa.

Suurimmaksi syyksi Fraserin uran kariutumiselle Looper uskoo olevan näyttelijän tekemät elokuvat, joista moni floppasi pahasti.

Fraser tähditti esimerkiksi monia komedioita, jotka eivät tehneet tarpeeksi voittoa. Peloton punatakki (1999), Monkeybone (2001) ja Looney Tunes: Taas kehissä (2003) olivat taloudellisia pettymyksiä.

Näiden lisäksi vuonna 2008 ilmestynyt kolmas Muumio-elokuva ei ollut suuri hitti Yhdysvalloissa, vaikka kansainvälisesti se menestyi hyvin.

Vuosi 2010 oli erityisen paha Fraserille. Silloin hän teki floppielokuvan toisensa perään. Extraordinary Measures -draamaa inhosivat kriitikot, ja lippuluukuilla se keräsi pienet tulot. Yhteensä elokuvan tekeminen maksoi 31 miljoonaa, mutta se tuotti vain 12 miljoonaa.

Extraordinary Measuresin epäonnistumisen jälkeen Fraser teki vielä huonommin menestyneen elokuvan. Karvaturrit vastakarvaan -komedia sai murska-arviot, ja sen keräämät tuotot olivat vaatimattomat. Komedian tekeminen maksoi 35 miljoonaa, mutta lipputuloja se keräsi vain 17.6 miljoonan edestä.

Looper uskoo lisäksi Fraserin mokanneen uransa suhteen pahasti, kun hän ei suostunut näyttelemään melko varmassa hittielokuvassa.

Fraser tähditti vuonna 2008 ilmestynyttä Matka maan keskipisteeseen -elokuvaa, josta tuli yllätyshitti. Fraser ei kuitenkaan suostunut palaamaan jatko-osaa varten.

Studio halusi tehdä jatko-osan nopeasti, jonka takia ensimmäisen osan ohjannut Eric Brevig ei voinut palata ohjaajan pallille, koska hän oli kiireinen toisten projektien kanssa. Fraser halusi Brevigin ohjaamaan – eikä hän suostunut palaamaan jatko-osaan ilman tätä.

Studio päätti edetä jatko-osan kanssa ilman Brevigiä ja Fraseria. Uudeksi ohjaajaksi valittiin Brad Peyton. Dwayne Johnson korvasi Fraserin. Matka 2: Salainen saari -elokuva sai ristiriitaisen vastaanoton, mutta siitä tuli hitti.

Alla on Looperin tekemä video aiheesta, jossa Fraserin uran kariutumiseen perehdytään tarkemmin.

Kuva: Muumion paluu

Lähde: Looper

Aiheeseen liittyvät jutut