Muistatko parjatun Marvel-sarja Inhumansin? Tuottaja tuhlasi hämmästyttävän summan yhteen asiaan

ABC (Michael Muller)/HBO Nordic

Tukka hyvin, kaikki hyvin?

Moni odottaa suoratoistopalvelu Disney+:lle luvattuja Marvel-sarjoja innolla, mutta hypen keskellä on syytä muistaa kaiken voivan mennä myös pieleen. Näin kävi tunnetusti Marvel-sarja Inhumansin kohdalla, jonka tie ei jatkunut ensimmäistä tuotantokautta pidemmälle.

Vuonna 2017 aloitetun sarjan piti ennakkotietojen perusteella olla katsomisen arvoista sarjakuvaviihdettä: Esim. sen näyttelijälistauksesta löytyivät mm. Game of Thronesissa kylmännyt Iwan Rheon sekä kaksi Lost-veteraania, Ken Leung ja Henry Ian Cusick. Sarjassa oli tarkoitus seurata avaruuden tuolta puolen Maahan saapuneiden yli-ihmisten taistelua.

Inhumansia moitittiin niin yleisön kuin kriitikoiden tahoilta. Mistään halvasta tuotannosta ei kuitenkaan ollut kyse, joskin käsikirjoituksen hiomisen sijasta Inhumansin budjetti vaikuttaa huvenneen muuhun. Sarjan vastaava tuottaja Jeph Loeb käytti peräti 100 000 dollaria vain siihen, että Serinda Swanin näyttelemän Medusan hiukset olisivat näyttäneet kohtauksissa mahdollisimman hyvältä.

Swanin mukaan hänen animoituja hiuksiaan varten luotiin jopa täysin uusi tietokoneohjelma. Näyttelijällä oli kuvauksissa myös lähes kahden kilon painoinen peruukki, jolle hän väitti olleensa allerginen. Marvelin Inhumans löytyy edelleen HBO Nordicin ohjelmistosta.

Lähteet: We Got This Covered, The Wrap