Muistatko Schindlerin listan punatakkisen pikkutytön? 32-vuotias Oliwia auttaa nyt Ukrainan pakolaisia pääsemään Puolaan turvaan

”Hän on aina ollut toivon symboli. Olkoon hän sitä nyt jälleen kerran.”

11.4.2022 10:50

Steven Spielbergin ohjaama Schindlerin lista (1993) kertoo juutalaisten kohtalosta holokaustin aikana.

Puolaan sijoittuva koskettava elokuva on kuvattu pääosin mustavalkoisena, mutta erään pikkutytön punainen takki näytetään värillisenä.

Puolalainen Oliwia Dabrowska oli tuskin kolmivuotias, kun hän esitti pikkutyttöä, jonka riipaiseva kohtalo on jäänyt lukuisten elokuvankatsojien mieliin.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Oliwia Dąbrowska (@oliwia.dabrowska_) jakama julkaisu


Nyt Dabrowska on 32-vuotias ja auttaa Ukrainan pakolaisia Puolassa. Maaliskuussa hän jakoi Instagramissa elokuvasta tutun kuvan, jossa punainen takki oli muutettu Ukrainan lipun siniseksi.

”Hän on aina ollut toivon symboli. Olkoon hän sitä nyt jälleen kerran”, Dabrowska kirjoitti.

Kuvan julkaisemisen jälkeen Dabrowska matkusti Ukrainan rajalle auttamaan pakolaisia pääsemään rajan yli Puolaan. Hän pyysi seuraajiaan sosiaalisessa mediassa apuun.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Oliwia Dąbrowska (@oliwia.dabrowska_) jakama julkaisu

Dabrowskan päivityksissä näkyy ukrainalaisten hätä.

”En voi kertoa kaikesta mitä näin, sillä minulla ei ole siihen oikeita sanoja. Ei voi kuvitellakaan, millainen painajainen tämä on ollut noiden ihmisten silmissä.”

Spielberg on kertonut, että kadulla muista ihmisistä erottuva punatakkinen tyttö on Schindlerin listassa vertauskuvallinen hahmo. Yhdysvalloissa tiedettiin, että juutalaisten kansanmurha on käynnissä Euroopassa, mutta hallitus ei tehnyt mitään sen estämiseksi.

”Holokausti näkyi yhtä selvästi kuin punatakkinen tyttö kadulla”, Spielberg selitti.

Katso alta kohtaus Spielbergin elokuvasta.

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa