Muistatko vielä Chilen kaivosturman? Tämä suomalainen käsikirjoittaja on mukana tulevassa elokuvassa – katso myös traileri

The 33. Antonio Banderas.

5. elokuuta 2010 San Josén kupari- ja kultakaivoksessa tapahtui romahdus. 33 työmiestä jäivät loukkuun 700 metriä maanpinnan alapuolelle. 17 päivää myöhemmin heidät paikallistettiin kapeiden porausreikien avulla. Miehet olivat ehtineet turvahuoneeseen pakoon ja lähettivät reikien kautta viestin, josta ilmeni että he ovat elossa. Alkoi pelastusoperaatio, joka kesti melkein kaksi kuukautta.

Tulevan leffan käsikirjoittajina toimii José Rivera ja suomalainen Mikko Alanne. Alanne on jo pitkään luonut uraa Hollywoodissa. Kaivosmiehistä kertova elokuva The 33 antaa varmasti taas pontta uralle.

Media seurasi aikanaan tilannetta tiiviisti ja kaivosmiehistä tuli maailmanlaajuisia julkkiksia, joiden selviytymistä seurattiin eri medioista päivittäin.

Tähtikaartiin kuuluvat muun muassa Antonio Banderas ja Juliette Binoche. Elokuvan ohjaa Patricia Riggen. Leffa saa ensi-iltansa elokuussa 2015.

Kuva: The 33

Lähde: Cinema Blend, Wikipedia

(Episodi/MLE)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut