Muotijätti Dior on saanut kiitosta ja kritiikkiä – Jatkaa yhteistyötä Johnny Deppin kanssa kohusta huolimatta

Osa on ollut puolesta, osa vastaan.

28.11.2020 20:01

Näyttelijä Johnny Depp sai potkut tulevasta Ihmeotukset -elokuvasta pitkän oikeudenkäynnin seurauksena. Deppin entinen vaimo Amber Heard on syyttänyt Deppiä väkivaltaiseksi, ja brittitabloid-lehti The Sun kirjoitti Deppin olevan ”vaimonhakkaaja”.

Depp nosti syytteen kunnianloukkauksesta, mutta hävisi sen. Vaikka Potter-franchise katkaisi tähteen välit, ranskalainen muotijätti Dior ei ole sitä tehnyt. Päin vastoin, televisiossa näytettiin tällä viikolla uusi mainos, jossa Depp soittaa kitaraa. Mainos on arviolta tuonut Deppille tuloja kolmesta viitteen miljoonaan dollariin.

Depp on ollut Diorin vuonna 2015 lanseeratun Sauvage-hajuveden kasvo alusta asti.

The Guardianin mukaan mainos on herättänyt ääniä puolesta ja vastaan. Moni fani pitää Dioria suoraselkäisenä ja lupaa ostaa hajuvettä, koska yhtiö ei antanut Deppille potkuja. Toisaalta mainos on saanut 11 virallista valitusta brittiläisen mainoksista vastaavan virkamiehen mukaan.

Business of Fashionin pääkirjeenvaihtajan mukaan Dior saattaa osoittaa tukeaan Deppille, vaikka mitään virallista ei yhtiöstä ole kuulunutkaan. Ajatusmaailma ”kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta” saattaa hänen mukaansa olla ohjenuorana. Toisaalta muotiala on tottunut kohuihin, eikä hätkähdä helposti.

Lisää luettavaa