Murhasta tuomittu elinkautisvanki muuttaa huippuohjaajan autotalliin

Bernie Tiede, joka tuomittiin vuonna 1997 elinkautiseen murhasta, vapautetaan vankilasta ennen aikojaan – sillä ehdolla, että tämä muuttaa ohjaaja Richard Linklaterin autotallissa sijaitsevaan asuntoon.

Tieden tarina on hyvin erikoinen: Hän oli hautajaisurakoitsija, joka ystävystyi vanhan, varakkaan naisen kanssa ja ryhtyi viettämään tämän kanssa niin paljon aikaa, että lopetti työnsä ja ryhtyi lopulta naisen raha-asioiden hoitajaksi. Kaksikosta tuli niin läheisiä, että nainen lisäsi Tieden lopulta testamenttiinsa, mutta Tieden mukaan naisen jatkuvasti vaativammaksi käyvä temperamentti ajoi miehen lopulta ampumaan tätä päähän ja piilottamaan ruumiin pakastimeen.

Tiede tunnusti murhan useita kuukausia myöhemmin, käytettyään valtavan määrän naisen rahoja. Linklater adaptoi vuonna 2011 uskomattoman tarinan elokuvaksi, jonka pääosassa nähdään Jack Black, Shirley MacLaine ja Matthew McConaughey. Blackin roolisuoritus Bernienä sai valtavasti kehuja, ja ansaitsi tälle Golden Globe -ehdokkuuden.

Tieden tapaus otettiin uudelleen käsiteltäväksi asianajaja Jodi Colen toimesta, ja nyt hänet on vapautettu sillä ehdolla, että Tiede asuu Linklaterin autotallissa, pysyy Austinissa ja työskentelee Colen avustajana.

Linklater on sanonut haluavansa auttaa Tiedeä miten vain kykenee vaikututtuaan tämän positiivisesta energiasta. ”Hän on todella kultasydäminen tyyppi… Berniessä ei ole pimeyttä”, kertoi Linklater elokuvaan liittyneessä haastattelussa. Guardianille antamassaan haastattelussa Jack Black jatkoi, että ”Bernie vain piti kaiken sisällään, kun häntä satutettiin, eikä hänellä ollut tapaa päästää kaikkea ulos. Luulen, että se oli hänen kohtalokas virheensä”.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät jutut