Musta naisnäyttelijöiden teemavärinä Hollywood-gaalassa – kukaan ei ole kuollut

Yleensä Hollywoodin palkintogaalat tunnetaan värien ilotulituksesta vaatetuksessa, ja varsinkin naisnäyttelijöiden asuihin kiinnitetään paljon huomiota.

Hollywoodissa työskentelevien ulkomaalaistoimittajien yhdistys HFPA aloittaa perinteisen palkintogaalakauden Golden Globes -tapahtumalla. Tammikuun 7. päivä Los Angelesissa jaetaan toimittajien äänien mukaan palkinnot vuoden 2017 parhaille elokuva- ja televisiosarjasuorituksille, ja koko viihdemaailman silmät seuraavat tarkkana tähtien tekemisiä ja sanomisia.

Tuoreet huhut kertovat nyt Hollywoodin naisnäyttelijöiden suunnittelevan näyttävää protestia Hollywoodissa riehuvalle seksuaalisen häirinnän ja ahdistelun kulttuurille. Runsaasti maailmanlaajuista huomiota ja ansaittua keskustelua herättänyt #metoo-kampanja saanee hyvin julkista tukea, jos Hollywoodin tärkeimmät naistähdet ilmaisevat kantansa pukeutumisellaan.

Monille ihmisille näiden palkintogaalojen suola ja sokeri on muoti, ja naisnäyttelijät suunnittelevatkin pukeutuvansa massana mustaan tukeakseen ahdistelun ja häirinnän uhreja sekä tuomitakseen sen tekijät.

Jo vuosia monet naistähdet ovat protestoineet heidän asuihinsa kohdistettua määräämättömän suurta mielenkiintoa, ja viime vuosina palkintogaalakaudella onkin nähty tunniste #AskHerMore osoituksena oikeiden työ- ja yhteiskunta-aiheisten kysymysten esittämisestä. Mahdollisen mustan protestin avulla naisnäyttelijät ohjaavat kerronnan kertaheitolla haluamaansa suuntaan.

 

Lähde: People.

Aiheeseen liittyvät jutut