Muusikkolegendan elokuvalle yllättävä ohjaaja

19.3.2013 12:17

Mainosohjaaja Michael Gracey on valittu muusikko Elton Johnista kertovan Rocketman-elokuvan ohjaajaksi.

Elton Johnin 1970-luvun samannimisestä kappaleesta nimensä ottanut Rocketman kertaa pianistin elämän tämän suurimpien hittien ympärille rakennetuilla kohtauksilla. Puhdasta lapsuusajan narratiivia ei siis ole luvassa, vaan sitäkin enemmän värikynää, musiikkia ja tanssia Rock of Agesin (2012) ja Mamma Mian! (2008) tavoin, kun musiikin ihmelapsi alkaa vanhetessaan kapinoida tiukkaa kasvatustaan vastaan ja pukeutua mitä hämmentävimpiin asuihin ja asusteisiin.

Brittimuusikkoa lapsuus- tai aikuisiällä esittäviä näyttelijöitä ei ole vielä valittu.

Rocketmanin on käsikirjoittanut Lee Hall, joka tunnetaan parhaiten Billy Elliotista (2000), jossa nuori poika halusi vaihtaa nyrkkeilyharrastuksen balettiin vastoin perheensä toiveita.

Gracey ei ole aiemmin ohjannut kokopitkää elokuvaa, mutta mainosohjaaja on työskennellyt esimerkiksi Ned Kellyn (2003) jälkituotannossa. Rocketmanin lisäksi Graceyltä on tulossa pari muutakin elokuvaa: The Greatest Showman on Earth musikaalidraamassa Gracey ohjastaa Hugh Jackmania, ja Disney on kiinnittänyt ohjaajan vielä alkuvaiheessa olevaan The Muppet Man -elokuvaan.

Rocketman-nimellä on tekeillä toinenkin elokuva, islantilaisohjaaja Dagur Kárin ensi vuodeksi kaavailema draama. Toinen rakettimiehistä taipunee muuttamaan tittelinsä tai ainakin lisäämään selittävän jatkeen nimen perään.

Kuva Leijonakuninkaasta (1994), joka on tähän asti ollut Elton Johnin tunnetuin elokuvaprojekti.

Lähde: Deadline

(Episodi/JS)

Lisää luettavaa