Myös YLE:n ohjelmiston suosikkeihin liittyvä hittisarja uhattiin lopettaa yllättäen tutulla kanavallaan

Kotimaansa katsotuimpia.

25.6.2023 15:30

Jopa 2,6 miljoonaa katsojaa ruutujen ääreen Iso-Britanniassa kerännyt Gogglebox on maansa suosituin ei-kuninkaallisiin liittyvä ohjelma. Katsojatilaston kärkipäähän asettuva sarja on toiminut myös YLE:llä suosiota niittäneen Sohvaperunat-sarjan pohjana. Menestyksestään huolimatta Gogglebox oli saada lopetustuomion.

Sohvaperunoiden tapaan Gogglebox kuvaa tavallisia ihmisiä seuraamassa ja kommentoimassa muita suosittuja tv-ohjelmia. Jo 21 kautta kestänyttä sarjaa esittää paikallinen Channel 4. Britannian vanhimman kaupallisen kanavan, ITV:n, ohjelmapäällikkö Kevin Lygo himoitsi show’ta kuitenkin omalle kanavalleen.

Ohjelman uusintasopimus on tehty Channel 4:lle n. kolmen vuoden välein, eikä nykyinen sopimus ole vielä päättymässä, joten Goggleboxin katoaminen Channel 4:ltä olisi vaikuttanut hyvin yllättävältä. ITV kuitenkin vetäytyi tarjouksestaan ostaa ohjelma, joten suuren yleisön ei tarvitse ihmetellä, miksei se löytyisi tutulta paikaltaan. Suomen Sohvaperunoiden, joita on tehty jo 15 tuotantokautta, koti on edelleen YLE:n kanavilla.

 

Lähteet: Deadline, Daily Mail

Lisää luettavaa