Näiden sarjojen kuvaukset jatkuvat pian

Toiveikkuutta ilmassa.

19.5.2020 22:04

Maaliskuussa mm. Vulture kirjoitti, etteivät amerikkalaiset tv-sarjat ole palaamassa kuvaustauoiltaan kuukausiin. Koronavirusepidemian takia pysäytetyt tuotannot halutaan silti käynnistää heti, kun se on mahdollista. Tšekki, missä myös amerikkalaistuotantoja taltioidaan, on avaamassa kuvausmahdollisuuksia mm. uudelle fantasiasarjalle The Wheel of Time ja nyt Britanniasta kuuluu lisää hyviä uutisia.

BBC on tiedottanut, että sen on tarkoitus tehdä lisää jaksoja ainakin kahteen katsojasuosikkiin kesäkuussa. Tämä tietenkin sillä edellytyksellä, ettei viruksen leviäminen äkkiä räjähdä käsiin. Kuvauksissa pyritään takaamaan tekijöiden turvallisuus mm. lisäämällä hygieniaa ja turvavälejä. Iäkkäimmille näyttelijöille ja esiintyjille riskit ovat suuremmat varotoimista huolimatta, joten heitä ei välttämättä nähdä sarjoissa toistaiseksi ollenkaan.

Suomessa esim. Sub-kanavalta tuttu päiväsaippua Eastenders ja TV5:llä käynnistyvä autoiluohjelma Top Gear jatkavat kuvauksiaan uuden suunnitelman pohjalta. Niiden esiintyjät mm. vastaavat hygieniasyistä omasta maskeerauksestaan. BBC:llä on tarkoitus palata myös periodidraamojen, kuten Hakekaa kätilö! ja Peaky Blinders pariin, mutta esimerkiksi juuri maskeeraukseen liittyvät seikat asettavat tässä haasteita, joten näiden sarjojen kuvaustauko jatkuu pidempään.

Lähteet: BBC, Vulture, Metro.co.uk, Screen Daily

Lisää luettavaa