Näin saat Netflixistä enemmän irti – kymmenen kätevää vinkkiä

Netflixin käyttö lisääntyy jatkuvasti. Striimipalvelun käyttö on tehty mahdollisimman helpoksi ja yksinkertaiseksi, mutta aktiiviselle katsojalle on tarjolla monenlaisia pikku temppuja, joilla siitä saa enemmän irti. Seuraavassa kymmenen vinkkiä Netflixin käyttöön.

26.12.2016 13:00

1. Piilotetut kategoriat

Netflixin etusivulta löytyvien lajityyppien (draama, komedia jne.) lisäksi voi kokeilla tarkemmin rajattuja hakuja. Useilta sivustoilta löytyy listauksia koodeista, joiden avulla Netflixistä löytyy lukuisia eri lajityyppejä, joiden avulla voi etsiä vaikkapa tietyn näyttelijän elokuvia. Lue lisää erillisestä jutusta.

2. Näppäimistön pikavalinnat

Tietokoneen näppäimistöstä löytyy useita pikavalintoja, jotka helpottavat käyttöä.

Välilyönti – Play/Pause
Enter – Play/Pause
PgUp – Play
PgDn – Pause
F – Koko näytön tila
Esc – Pois koko näytön tilasta
Shift+Nuoli vasempaan – Kelaus taaksepäin
Shift+Nuoli oikeaan – Kelaus eteenpäin
Nuoli ylös/alas – Äänenvoimakkuuden säätö
M – Mykistys

3. Katseluhistoria

Omaa katseluhistoriaa voi tarkastella ja sieltä voi myös poistaa nimikkeitä, jos jostain syystä et halua jättää jälkiä siitä, että olet katsonut Netflixistä jonkin nolottavan tai arkaluontoisen ohjelman.
netflix-oma-historia

4. Kuvan tarkkuus

Jos katsot Netflixiä tietokoneella ja haluat mahdollisimman terävän Full HD -kuvan (kukapa ei haluaisi), niin kannattaa valita oikea selain. Esimerkiksi Chrome-, Firefox- ja Opera-selaimissa tarkkuus on tällä hetkellä vain 720p.

Google Chrome – tarkkuus maks. 720p
Internet Explorer – tarkkuus maks. 1080p
Microsoft Edge – tarkkuus maks. 1080p
Mozilla Firefox – tarkkuus maks. 720p
Opera – tarkkuus maks. 720p
Safari – tarkkuus maks. 1080p Mac OS X käyttöjärjestelmän versiosta 10.10.3 alkaen

5. Sovelluksista lisäviihdettäplot-guru

Netflixin käyttöä varten on olemassa monenlaisia puhelinsovelluksia, joista saa mukavaa lisäviihdettä. Esimerkiksi Plot Gurun avulla voit haastaa ystäväsi tietokilpailuun samalla kun katsotte Netflixiä. Esimerkiksi Dexter-sarjan katselu saa Plot Gurun avulla aivan uusia ulottuvuuksia.

6. Tekstityksen ulkonäkö

Jos halut muuttaa tekstityksen ulkonäköä, se onnistuu helposti oman tilin tiedoista. Kirjasinta, väriä ja kokoa voi vaihtaa helposti. Asetukset tulevat voimaan kaikissa tuetuissa laitteissa.

7. Vaihtoehtoinen tapa etsiä sisältöä

Netflixin omilla hakutoiminnoilla ei välttämättä löydy kaikkea haluttua tietoa. Lisäapuna voi käyttää esimerkiksi Flixed-sivustoa, joka kertoo mitkä nimikkeet ovat saatavana milläkin Netflix-alueella. Se kertoo myös kätevästi IMDb:n arvosanan ja muuta oheistietoa. Sivustolta pääsee nappia painamalla katsomaan nimikettä suoraan.

8. Toiston asetukset

Netflixin toiston asetuksia ja laatua voi säätää. Lisäksi voi valita toistetaanko sarjan seuraava jakso automaattisesti vai ei.

netflix-toiston-asetukset
9. Käytä puhelinta kaukosäätimenä

Monissa laitteissa on mahdollisuus käyttää älypuhelinta Netflixin kaukosäätimenä. Esimerkiksi Apple TV:n tai Chromecastin käyttäjille se on erittäin kätevää.

10. Luo erilaisia profiileja

Netflixissä voi luoda viisi erilaista katsojaprofiilia. Niitä voi luoda eri mieltymyksille tai eri henkilöille. Esimerkiksi Twitter-käyttäjä nimeltä shut up, mike katselee humalassa eri sisältöä kuin selvin päin.

Lähde: Business Insider

Lisää luettavaa