Näistä videopeleistä tehtiin vuoden parhaat elokuvat ja tv-sarjat

Videopelien ”Oscareiden” ehdokkaat julki.

14.11.2023 19:00

Tämän vuoden The Game Awards -ehdokkaat on julkistettu. Joka vuosi palkitaan eri kategorioissa ansioituneimmat videopelit, ja suomalaisittain ilahduttavasti eniten ehdokkuuksia eri kategorioissa sai Remedyn tuore Alan Wake II.

Palkinto jaetaan myös parhaimman sovituksen, kuten elokuvan ja tv-sarjan, kategoriassa. Ehdolle ovat päässeet The Last of Us, The Super Mario Bros. Movie, Twisted Metal, Castlevania: Nocturne ja Gran Turismo.

Samannimiseen peliin perustuva The Last of Us -tv-sarja julkaistiin vuoden alussa HBO Max-palveluun, ja se sai hyvän vastaanoton niin katsojilta kuin kriitikoiltakin. Mario-elokuva puolestaan on ollut vuoden toiseksi tuottavin elokuva (1,3 miljardia dollaria); edellä on ainoastaan kesän megahitti Barbie.

Castlevania: Nocturne on aikuisille suunnattu synkkä anime, kun taas Gran Turismo kertoo videopelaajan matkasta oikeaksi kilpa-ajajaksi. Twisted Metal on toimintakomedia, jonka pääosassa nähdään Marvel-elokuvista tuttu Anthony Mackie.

Videopelielokuvat ovat tehneet suurta nousua Hollywoodissa, ja tulevina vuosina vauhti todennäköisesti kiihtyy entisestään kaupallisen menestyksen siivittämänä; Marion lisäksi vastikään julkaistu Five Nights at Freddy’s on tehnyt lippuluukuilla kovaa tulosta.

Tällä hetkellä tekeillä on esimerkiksi The Legend of Zelda ja Minecraft -elokuvat, kolmas Sonic-elokuva ja toinen Detective Pikachu -elokuva. Tv-sarjojen puolella esimerkiksi The Last of Us ja Arcane tulevat saamaan jatkoa, uusina tulokkaina tullaan näkemään Mass Effect, Assassin’s Creed ja Fallout -tv-sarjat.

Lisää luettavaa