Uran pahin moka? Nämä näyttelijät kieltäytyivät merkittävistä rooleista omien pelkojensa takia

Toreilla ja internetin turuilla ihmetellään usein näyttelijöitä, jotka ovat kieltäytyneet rooleista, joista on tullut ikonisia ja monella tapaa merkittäviä eri näyttelijöiden uran kannalta. Mutta kukaan ei tiedä varmasti, millaisen vastaanoton elokuva saa, tai millaista sen tekeminen tulee lopulta olemaan, joten parhaatkin roolit saavat tunnetut näyttelijät sanomaan ”ei”.

Alla joitain merkittäviä rooleja, jotka tunnetut näyttelijät skippasivat omien epäilyjensä takia.

 

Michelle Pfeiffer ja Uhrilampaat

Ohjaaja Jonathan Demmen ensimmäinen valinta Clarice Sterlingin hienosti kirjoitettuun rooliin oli Michelle Pfeiffer. Näyttelijä kuitenkin kieltäytyi tarjouksesta, sillä käsikirjoitus oli tämän mukaan liian synkkä ja väkivaltainen. Demme tapasi useita muita näyttelijöitä, kunnes löysi Jodie Fosterin. Pfeiffer kieltäytyi myös Basic Instinct -elokuvan pääosasta, koska ei ollut sinut alastomuuden kanssa.

Jeremy Irons ja Uhrilampaat

Uhrilampaat olisi saattanut ollut hyvin erilainen, mikäli sen ensimmäiset roolitukset olisivat onnistuneet. Hannibal Lecterin roolia tarjottiin nimittäin alun perin karismaattiselle Jeremy Ironsille. Näyttelijä kuitenkin kieltäytyi hyvinkin samoista syistä kuin Pfeifferkin – synkkyys ja väkivalta olivat liikaa Ironsille, joka ei halunnut tulla lokeroiduksi pelkästään pahisrooleihin. Irons on myös sanonut olleensa hyvin iloinen kieltäytymisestään nähtyään, miten loistava Anthony Hopkins roolissa oli.

Mark Wahlberg ja Brokeback Mountain

Jack Twistin rooli toi Jake Gyllenhaalille ansaitun Oscar-ehdokkuuden, mutta rooli olisi mennyt Mark Wahlbergille, jos tämä olisi uskaltanut siihen tarttua. IMDB:n mukaan Wahlberg säikähti elokuvassa esitettävää kahden cowboyn välistä, hyvin graafista seksiä. Tämä touhu jäikin lopulta Gyllenhaalin ja Heath Ledgerin väliseksi.

Denzel Washington ja Seitsemän

Tässä on yksi näyttelijä, joka on myös myöntänyt katuvansa päätöstään. Denzel Washington kieltäytyi David Fincherin ohjaamasta Seitsemän-elokuvasta, koska se oli niin pahuksen synkkä, eikä näyttelijällä riittänyt pokka tarttua siihen.

Chris Pratt ja Guardians of the Galaxy

Chris Pratt kieltäytyi alun perin Guardians of the Galaxyn pääroolista, koska ajatteli olevansa liian lihava sankarin saappaisiin. Avatar ja Star Trek -elokuvista tulleet hylkäykset olivat käyneet sen verran pahasti näyttelijän itsetunnon päälle, ettei tämä halunnut kokea samaa uudelleen katsojien toimesta. Pratt kuitenkin otti itseään niskasta kiinni ja muuttui kertaheitolla toimintatähdeksi.

Robert Pattinson ja There Will Be Blood

Robert Pattinson ei ollut vielä lukittu valinta, mutta hänellä oli mahdollisuus lukea Paul Thomas Andersonin There Will Be Blood -elokuvaa varten. Näyttelijä on sanonut käsiksen olleen ”paras ikinä”, mutta kun tuli aika mennä koe-esiintymiseen, meni Pattinsonilla pupu pöksyyn.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut