Nämä rakastetut elokuvat floppasivat lippuluukuilla

Yllättävän monet rakastetut elokuvaklassikot eivät vetäneet ihmisiä teattereihin. Mental Floss -sivusto kokosi listan tämänkaltaisista elokuvista, jotka floppasivat lippuluukuilla.

16.7.2016 22:45

Alla on listan kohokohtia.

Ihmeellinen on elämä

Frank Capran klassikkoelokuva sai aikanaan viisi Oscar-ehdokkuutta, mutta lippuluukuilla se ei menestynyt. Elokuvan budjetti oli 3,18 miljoonaa dollaria ja lipputulot olivat vain 3,3 miljoonaa dollaria. Myöhemmin Ihmeellinen on elämä keräsi faneja television ja videolevityksen ansiosta.

Rita Hayworth – avain pakoon

IMDb:n parhaiden elokuvien listan ykkösenä oleva Rita Hayworth – avain pakoon oli pettymys lippuluukuilla. Elokuvalla oli 25 miljoonan dollarin budjetti. Lippuja myytiin vain 16 miljoonan dollarin edestä. Videojulkaisun avulla se kuitenkin keräsi huomiota. Lisäksi elokuvaa näytettiin paljon televisiossa, jonka avulla ihmiset löysivät sen.

Blade Runner

Ridley Scottin scifi-klassikkon budjetti oli 28 miljoonaa dollaria. Lipputuloja se kuitenkin keräsi vain 27,5 miljoonan dollarin edestä. Blade Runner keräsi myöhemmin suuren fanikunnan videolevityksen ja dvd:eitten ansiosta.

Citizen Kane

Orson Wellesin klassikkoelokuvan budjetti oli 1,5 miljoonaa dollaria. Lippuluukuilla se keräsi vain 839 727 dollarin tuotot. Kurjasta menestyksestä huolimatta elokuva sai yhdeksän Oscar-ehdokkuutta. Lisäksi Citizen Kanea pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista elokuvista.

Fight Club

David Fincherin ohjaamaa elokuvaa pidetään modernina klassikkona, mutta ilmestyessään se sai ristiriitaisen vastaanoton. Fight Clubin budjetti oli 63 miljoonaa dollaria. Tuloja se keräsi vain 37 miljoonan dollarin edestä. Ilmestyttyään videolle ja dvd:lle elokuva kuitenkin löysi uuden yleisön. Tallenteita myytiin noin 100 miljoonan dollarin edestä.

Kuva: Fight Club

Lähde: Mental Floss

Lisää luettavaa